Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. December 17. 00:00, kedd | Helyi sport

Szezonzárás kettős győzelemmel

Szezonzárás kettős győzelemmel

Magabiztos, 15 gólos győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben az Ajka ellen az NBI/B Nyugati csoportjának őszi záró fordulójában, vasárnap

A TAC harmadik helyen zárta a bajnokság első szakaszát. Győztek a juniorok is, 31-27-re múlták felül és a tabellán is megelőzték közvetlen riválisukat.
A mérkőzés elején fokozatosan lendült játékba a Tatai AC, az ötödik-hatodik percben még egy góllal a hazaiak vezettek, ám a félidő közepén már a TAC-nál volt az előny. A nyitott védekezés nem ízlett a vendéglátóknak, a TAC gyors, leindításos gólokkal növelte az előnyét, a félidőben már meggyőző volt a különbség (9-16).
A második játékrészben sem változott a játék képe, a TAC lépésről-lépésre növelte előnyét. A fekete-fehéreknél minden játékos lehetőséget kapott, és az eddig kevesebb játékpercet kapottak is tudtak élni a bizalommal. A vége 15 gólos, magabiztos győzelem lett (23-38).
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 13. forduló:
Le Belier Ajka -Tatai AC 23-38 (9-16)
legjobb tatai góldobók: Hollós Máté 8, Kanyó Bence 7, Kőhalmi Dániel, Kovácsovics László 6-6

"Egy formálódó Ajka ellen sikerült magabiztosan nyernünk. Mindenképpen sikerrel szerettük volna zárni az őszi bajnoki szezont, ez sikerült. Ma a pályára lépő játékosok mindegyike hozzátette a magáét, a kapuban pedig mindhárom kapus jól teljesített"-értékelt a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
"Az elején egy kicsit szorosabb volt, de aztán belelendültünk és sok gyors gólt tudtunk dobni. A zavaró védekezésből jól indultunk és a ziccereket nagy százalékban értékesítettük. A második félidőben már nyugodtabb volt a játék, összességében jó mérkőzést játszottunk és szép győzelmet arattunk"-tette hozzá Hollós Máté, aki nyolc góljával a csapat legeredményesebb játékosa volt.

juniorok:
Ajka -Tatai AC 27-31 (12-16)
legjobb tatai góldobók: Tóth Bence 7, Sajóvölgyi Dávid 6, Gróf Richárd 5
"Jó játékkal nyertünk, lehetett volna nagyobb a különbség is. Mindenképpen győzni szerettünk volna, mert az elmúlt hetekben fokozatosan javult a játékunk, és többször is közel álltunk a pontszerzéshez. Örülök, hogy győzelemmel zártuk az őszi szezont, egy ilyen sikerélmény után könnyebb lesz elkezdeni a munkát a tavaszi mérkőzésekre"-mondta Szurcsik István, a fiatalok edzője.
"Egy jó mérkőzésen egy ügyes csapatot sikerült legyőznünk. A csapatrészek jól teljesítettek, a támadósor és a szélsők mellett a védekező belső hármas is jól játszott, így sikerült megszereznünk a két pontot"-fogalmazott Gróf Richárd, aki a junior és a felnőtt mérkőzésen is pályára lépett, és mindkét találkozón betalált az ellenfél kapujába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás