Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2011. Augusztus 17. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: InfóTatabánya

Színvonalas vendéglátóhely épül a Csónakázó-tónál

Színvonalas vendéglátóhely épül a Csónakázó-tónál

A tatai Pikantó étterem mintájára készül el a tatabányai Csónakázó-tó partján az új létesítmény. A környezetbe illő, fával burkolt étterem régi igény megvalósulása lesz.

A tó partján megtartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester elmondta, ez a város legnagyobb parkja és már nagyon hiányzott, hogy egy színvonalas vendéglátóhely is létesüljön a területen. A tatabányai Csónakázó-tó három lakókörzet ölelésében, kitűnő helyen található a városban. Sokan járnak ki a „Csóni”-hoz, ahogy a köznyelvben becézik az emberek a tavat. Reményét fejezte ki, hogy szeretni fogják és szívesen járnak majd el a tó partján megvalósuló vendéglátóhelyre, amely régi hiányosságot fog pótolni ezen a területen.

Ezt követően átadta a szót a vendéglátóhely építtetőjének Magyar Kiss Anettnek, aki a Mikes Gasztro Kft. nevében elmondta, hogy a kezdeményezés a város felé részükről még a tavalyi évben történt. Az eltelt időszak tervezéssel és az engedélyek beszerzésével telt. Terveik szerint összesen mintegy 700 m2 nagyságú területet (étterem 400 m2, kiszolgáló rész 150 m2, terasz 150 m2) venne igénybe a létesítmény. A tervek szerint még az idei évben elkezdődnek a munkálatok. A közelgő tatabányai programok lezajlását követően a közművek kiépítésével kezdődik meg a beruházás. Az épület építését jövő tavasszal kezdik meg és ősztől áll majd a vendégek rendelkezésére. A mellékelt fotón is látszik, hogy a környezettel teljesen harmonizáló, csodálatos, mediterrán jellegű épület megépítését tervezik. 

A sajtótájékoztatón jelen volt a tó körzetének két önkormányzati képviselője, Salló Győző és Zsidek Ferenc is, akik elmondták, hogy régi álom valósul most meg. Reményüket fejezték ki, hogy a lakosság nem csak a saját körzetükből, hanem az egész városból szívesen látogatja majd a Milleniumi közparkot és annak új létesítményét. 

Képünkön: Magyar Kis Anett, Salló Győző, Schmidt Csaba, Zsidek Ferenc

Az épület látványterve
 

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 00:00, vasárnap | Helyi

Szóljon bele Ön is!

2020. Február 15. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

Gyógyító méz: melyik fajta mire jó?

2020. Február 14. 08:38, péntek | Helyi

A Valentin nap története

A Bálint-nap, vagy Valentin-nap a szerelmesek napja, ám eredete rendkívül bizonytalan, akárcsak azon keresztény ünnepek sokasága, amelyek valamilyen római kori rítushoz kapcsolódnak

2020. Február 10. 12:33, hétfő | Helyi

Fokozott figyelemmel közlekedjenek erős szélben

Viharos szélre kell számítani az ország több megyéjében.