Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Június 27. 01:23, hétfő | Helyi

Szivárványos produkció Sopronban

Szivárványos produkció Sopronban

Szó szerint szivárványosra sikeredett a környei általános iskola néptáncos gyermekeinek fellépése a soproni Szent Iván FolkFesten, miután az égi áldás szombaton épp az ő produkciójuk alatt kezdett rá, ám időnként kikukucskált a Nap,

A Szivárvány Táncegyüttes tagjai a soproni Pendelyes Kulturális Egyesület meghívására érkeztek a hűség városába Komárom-Esztergom megye képviseletében, s táncukat az eső ellenére is kitartó nézők vastapssal jutalmazták. László Márta Martin György díjas néptánc-pedagógus ismét büszke lehet tanítványaira, hiszen a boldogan táncoló gyerekek lelkesedése a nézőkre is átragadt, ők a színpad előtt dobolták lábaikkal az ütemet.

A gyerekek kikapcsolódásképp a fesztivál különböző helyszíneire is ellátogattak, így esett útjukba az ún. pódiumszínpad, melyen pár percben azok az Ajkáról, Székesfehérvárról, Marosvásárhelyről, Ausztriából, Szerbiából, Horvátországból érkezett „nagy együttesek” mutatkozhattak be, akik a délutáni fő produkciókat jelentették.

A környei kis táncosoknak sem kellett több, „felkéredzkedtek” a színpadra és „civilben” kezdték ropni előbb ismeretlen zenére, majd amikor már szép kis nézősereg gyűlt össze, saját muzsikájukra önálló műsort adtak. Ilyen csoportom még szerintem, az elmúlt 20 évben nem volt. Hihetetlen jó érzés volt látni, átélni, hogy önként dalolva mulattak és mulattattak... – érzékeltette a soproni vendégszereplés élményeit László Márta.

A Szivárvány Táncegyüttesre egyébként – mint mindig – idén is mozgalmas nyár vár, hiszen következik a környei Nemzetiségi és Sörfesztivál, melyen 4 csoporttal lépnek fel, azt követi egy szlovákiai táborozás, majd augusztus 6-án a Remény Napja, 20-án pedig a Szent István napi ünnep.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya