Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Június 27. 01:23, hétfő | Helyi

Szivárványos produkció Sopronban

Szivárványos produkció Sopronban

Szó szerint szivárványosra sikeredett a környei általános iskola néptáncos gyermekeinek fellépése a soproni Szent Iván FolkFesten, miután az égi áldás szombaton épp az ő produkciójuk alatt kezdett rá, ám időnként kikukucskált a Nap,

A Szivárvány Táncegyüttes tagjai a soproni Pendelyes Kulturális Egyesület meghívására érkeztek a hűség városába Komárom-Esztergom megye képviseletében, s táncukat az eső ellenére is kitartó nézők vastapssal jutalmazták. László Márta Martin György díjas néptánc-pedagógus ismét büszke lehet tanítványaira, hiszen a boldogan táncoló gyerekek lelkesedése a nézőkre is átragadt, ők a színpad előtt dobolták lábaikkal az ütemet.

A gyerekek kikapcsolódásképp a fesztivál különböző helyszíneire is ellátogattak, így esett útjukba az ún. pódiumszínpad, melyen pár percben azok az Ajkáról, Székesfehérvárról, Marosvásárhelyről, Ausztriából, Szerbiából, Horvátországból érkezett „nagy együttesek” mutatkozhattak be, akik a délutáni fő produkciókat jelentették.

A környei kis táncosoknak sem kellett több, „felkéredzkedtek” a színpadra és „civilben” kezdték ropni előbb ismeretlen zenére, majd amikor már szép kis nézősereg gyűlt össze, saját muzsikájukra önálló műsort adtak. Ilyen csoportom még szerintem, az elmúlt 20 évben nem volt. Hihetetlen jó érzés volt látni, átélni, hogy önként dalolva mulattak és mulattattak... – érzékeltette a soproni vendégszereplés élményeit László Márta.

A Szivárvány Táncegyüttesre egyébként – mint mindig – idén is mozgalmas nyár vár, hiszen következik a környei Nemzetiségi és Sörfesztivál, melyen 4 csoporttal lépnek fel, azt követi egy szlovákiai táborozás, majd augusztus 6-án a Remény Napja, 20-án pedig a Szent István napi ünnep.

 

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 27. 06:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Február 16. 00:00, vasárnap | Helyi

Szóljon bele Ön is!

2020. Február 15. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

Gyógyító méz: melyik fajta mire jó?

2020. Február 14. 08:38, péntek | Helyi

A Valentin nap története

A Bálint-nap, vagy Valentin-nap a szerelmesek napja, ám eredete rendkívül bizonytalan, akárcsak azon keresztény ünnepek sokasága, amelyek valamilyen római kori rítushoz kapcsolódnak