Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 13. 06:10, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szobánként egymillió forintos felújítási összegre pályázhatnak vidéki magán szálláshelyek

Szobánként egymillió forintos felújítási összegre pályázhatnak vidéki magán szálláshelyek

Szobánként egymillió forintos fejlesztési összegre pályázhatnak a legfeljebb nyolc szobás vidéki magán szálláshelyek az e célra rendelkezésre álló 60 milliárd forintos keretösszegből

- emelte ki a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója pénteken Veszprémben sajtótájékoztatón. Horváth Péter elmondta: a felhívásra eddig 12 165 pályázat érkezett be, több mint 37 milliárd forintnyi összegre, ami 37 796 szoba megújítását teszi lehetővé. A pályázatokat június 4-étől lehet beadni, a legtöbbet eddig Veszprém és Somogy megyében nyújtották be.

Tájékoztatása szerint Veszprém megyében 2895 magán szálláshely működik, amelyek 8799 szobával rendelkeznek, így ha mindenki pályázik a július 15-i határidőig, több mint 8,7 milliárd forint támogatás érkezhet a megyébe. Ebből Veszprémben 73 magán szálláshely jogosult 194 szoba megújítására - tette hozzá.

Elmondta, a pályázat célja az, hogy minél több családi és kisvállalkozásnak nyújtsanak segítséget a megújuláshoz, továbbá olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek eredményeként a szezonalitás is csökkenhet a szektorban.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere hangsúlyozta, a régióban és a városban is fontos gazdasági ágazat a turizmus, és a koronavírus-járvány hatásai elsősorban ezt a szektort érintették hátrányosan. Hozzátette: már látható, hogy az élet kezd visszatérni a "normális kerékvágásba", de fontosnak nevezte, hogy a nagy foglalkoztatók mellett a kisvállalkozásoknak is segítséget kell nyújtani.

A polgármester kiemelte, hogy Veszprém 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz, és ahhoz, hogy a program elemei hosszútávon is fenntarthatók legyenek, szükség van a veszprémi, megyei és Balaton-parti vállalkozásokra is. A kulturális fővárosi program igényli a kiegészítő infrastruktúra, azaz a szálláshelyek bővítését, korszerűsítését is - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.