Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. December 07. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szócska: a bérekre fordítjuk a tartalékokat

Szócska: a bérekre fordítjuk a tartalékokat

Az egészségügyi ágazat 2012-es jelszava: 'mindent a bérekre' - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egy budapesti konferencián kedden.

Hozzátette: tudja, hogy az emberi erőforrás-krízis az egészségügy sorsfordító kérdése.

Az államtitkár elmondta: ennek rendezésére már kormányhatározat rendelkezik arról, hogy minden lehetséges tartalékot a bérekre kell fordítani. Szócska Miklós ismertette: jelenleg is dolgoznak egy forrásteremtési stratégián, amelyről rövidesen beszélnek majd.

Hozzátette: a rezidensi ösztöndíjprogram keretének maradványpénzét sikerült hatékonyan felhasználni, így együttesen több mint hatszáz szakorvosjelölt és szakgyógyszerész jelölt vehet részt a havi nettó százezer forintos ösztöndíjprogramban.

Az államtitkár előadásában azt mondta: az egészségügynek az emberi erőforrás krízissel együtt összesen öt problémát kell kezelnie. A másik négy feladat: a népegészségügy, a demográfia, a politikai fenntarthatóság, valamint a rendszerfenntarthatóság kapcsán felmerülő problémák megoldása - olvasható a kormányzati portálon.

Az államtitkár azt mondta: a jövőben rugalmas, szakmai és komplex lesz az irányítás. Ehhez egységes vagyonkezelő és egységes közbeszerzési eljárások lesznek, újraosztják a kapacitásokat, illetve javítják a funkcionális hatékonyságot - tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: egészségügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni