Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 21. 20:59, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szombaton országszerte zivatarokra is figyelmeztetnek

Szombaton országszerte zivatarokra is figyelmeztetnek

Szombatra a tartós hőség mellett a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a hőség miatt öt megyére - Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg - másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Budapestre és Pest, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Mint kiemelték: szombaton fokozódik a hőség, a hegyvidékeket kivéve mindenütt 25, a Tiszántúlon 27 Celsius-fok feletti középértékek várhatók. Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között várható. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a záporok által érintett területeken átmenetileg jelentősen felfrissülhet a levegő.

Két megye (Vas, Zala) kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat mind a heves zivatarok mind a felhőszakadás veszélye miatt. Azt írták: szombat reggeltől néhol, délután már szórványosan - legkisebb eséllyel a nyugati, délnyugati megyékben - alakulhatnak ki zivatarok. Egy-egy zivatarhoz ismét társulhatnak heves események (rövid idő alatt 20-30 milliméter körüli csapadék, nagyobb méretű jég, óránkénti 70-90 kilométeres szél.

A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnap napsütésre, de további csapadékra is számítani lehet. Ezzel együtt marad a hőség, a minimumhőmérséklet 18-23, a maximumhőmérséklet 32-37 fok között alakulhat.

Címkék: időjárás, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.