Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Február 26. 10:07, hétfő | Helyi

Szőnyegtisztító gépek kölcsönzése

Szőnyegtisztító gépek kölcsönzése

Magyarországon az elmúlt 2-3 évben a cégek és forgalmazók körében elterjedté vált az a szokás, hogy az ipari takarítógépeiket nemcsak eladják, de bérbe is adják. Manapság egyre kényelmesebb a több részletben való kifizetés, aminek során a takarítógép sosem kerül a cég tulajdonába, azonban bérlésükkel mégis élvezhetik az ipari takarítógépek előnyeit. A forgalmazók, illetve gyártók megadják bérlés esetén azokat a szolgáltatásokat, amiket akkor biztosítanának, ha valaki egy összegben fizetné ki a takarítógépet. Több éves futamidő alatt többet fizetünk, mintha egy összegben vásároltuk volna meg a gépet, de így kasszánkat ez az összeg nem egyszerre terheli meg, viszont így úgyanúgy használatba vehetünk egy teljes értékű gépet.

A szőnyegtisztítógépek értékesítésével foglalkozik a HunHigiénia Kft, de van mód bizonyos termékeknél (nettó 200.000 Ft + Áfa értékű gépek esetében) a lízingre, illetve a bérlésre is. A Tennant márka számos előnnyel szolgál az érdeklődőknek, a Tennant Ready Space a szőnyegtakarításban élen jár. A Ready Space technológia a Tennant cég egyedi fejlesztése, amely még gyorsabb szőnyegszáradást tesz lehetővé. A normál extrakciós szőnyegtisztítási eljárások során a munkaoldat (víz és tisztítószer) szőnyegbe fecskendezése után, akkor szívják fel a szőnyegből a szennyeződéseket, amikor azok feloldódtak. A felszíváskor különböző kötőanyagok és adalékok segítségével a munkaoldat tartalmazza a szennyező anyagokat is.

Azonban ennek a típusú szőnyegtisztítási munkának a befejezését követően 10-14 órás száradási időt kell hagyni a felületnek, mivel a nedves szőnyeg sokkal könnyebben szennyeződik vissza, mint a száraz. Így meg kell várnunk annak teljes száradását. Ezt a problémát oldja meg a Tennant Ready Space technológiája, mely olyan újítást alkalmaz, aminek hatására a takarítást követően akár már 30-60 percen belül újra használható a szőnyeg. A technológia módszere a következő.

A belekevert munkaoldatot nem közvetlenül a szőnyegbe juttatják be, hanem a gépben megtalálható két szivacshengerre. A szivacshengerek pedig a folyamatos forgásuk következtében súrolják a szőnyeget. A folyamatos használat során a szivacshengerek fognak csak kopni, amelyeket időről időre cserélnünk szükséges. Ennek a technológiának a hátránya, hogy a normál extrakciós takarítási eljárással ellentétben a gép drágább, de annak az árát csak egyszer szükséges kifizetnünk. Nem mélytisztításról beszélünk, mivel a munkaoldat nem jut be a szőnyeg gyökereihez használat közben. Ez egy olyan frissítő nagytakarításról, amely alaposabb tisztítást tesz lehetővé, mint a sima porszívózás, de a tisztítás nem annyira mély, mint az hagyományos szőnyegtisztítás. Viszont a gyors száradású szőnyegtisztító technológia miatt nem kell akár hónapokat várnunk egy szőnyegtakarítással, hiszen a rövid száradási miatt ez hónapon belül akár többször is elvégezhető, ami alig vesz igénybe több időt, mint a porszívózás. Akár hetente is használhatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya