Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Október 27. 09:38, hétfő | Helyi sport

Szoros győzelem a Balatonfüred II. ellen

Szoros győzelem a Balatonfüred II. ellen

Egy végsőkig kiélezett küzdelemben 24-23-ra nyert hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Balatonfüred U23 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának hetedik fordulójában, szombat este

A fekete-fehérek a szünetben még hátrányban voltak, de végül sikerült fordítani a felnőtt válogatott kerettaggal felálló vendégek ellen.
Tavaly ősszel és tavasszal is a Balatonfüred nyert, a bajnokság végén a Tatai AC végül bronzérmes lett, a füredi fiatalok pedig a negyedik helyen végeztek.
A szombati tatai összecsapáson a Balatonfüred U23 a lehető legerősebb csapatával lépett pályára, az együttesben helyet kapott Faluvégi Rudolf is, aki néhány napja behívót kapott az Eb-selejtezőkre készülő válogatott bő keretébe.
A találkozó az első percektől kezdve kemény csatát hozott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, érdekes, hogy csak a Füred II. vezetett, igaz, a TAC mindig tudott egyenlíteni. Nagy iramú, férfias küzdelem zajlott, az első félidő végül 12-11-es vendégvezetéssel zárult.
A második játékrészre a TAC még elszántabban és eltökéltebben jött ki, Czérna Tibor továbbra is bravúrt bravúrra halmozott a kapuban, a Kőhalmi-Kovácsovics-Kiss trió pedig elöl és hátul is megbízhatóan dolgozott. A játékrész közepén a hazai csapat átvette a vezetést. A fürediek nem adták fel, de a TAC-nál mindig volt, aki továbblendítette a szekeret; működött a Kanyó-testvérek összjátéka, Schneider Patrik is két gólig jutott, de betalált a mai mérkőzésen jobbszélsőt játszó Hollós Máté is. 24-23-nál aztán az utolsó támadást a Füred vezette, de ezúttal sem tudtak túljárni Czérna Tibor eszén és maradt a minimális tatai előny. Igazi csapatként funkcionált a Tatai AC, és hihetetlen küzdeni akarásának és rutinjának köszönhetően megnyerte a találkozót.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 7. forduló:
Tatai AC - Balatonfüred U23 24-23 (11-12)
legjobb tatai góldobók: Kiss Ádám 9
"Nagyon kellett ez a győzelem, ennek megfelelően a fiúk kettőzött erővel szálltak ma "harcba". A védekezés összeállt, egymást segítve küzdött mindenki. Elöl a kulcshelyzetekben sem remegett meg a kéz, igazi csapatmunka volt a mai diadal" - mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
"Idén rengeteg az erős csapat a bajnokságban, minden héten keményen meg kell küzdeni a sikerért. Ma nagyon akartuk a győzelmet, egy komoly ellenfél ellen sikerült megszerezni a két pontot. Az utolsó füredi helyzetnél igyekeztem minden rutinomat bevetni, örülök, hogy sikerült" - tette hozzá Czérna Tibor csapatkapitány.
"Örülök, hogy győzött a csapat. Egy jó iramú találkozón egy fiatal, tehetséges együttest fektettünk két vállra. A szoros eredmény ellenére egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy baj lehetne. A helyzeteink az első félidőben is megvoltak, végül a másodikban fordítottunk és győztünk. Most sem az számított, hogy ki hány gólt lőtt, sokkal fontosabb volt, hogy csapatként működtünk, nyertünk" - foglalta össze a látottakat Kiss Ádám.
A junior csapat szabadnapos volt.
női kézilabda NBII, Északi csoport, 5. forduló:
Tatai AC - Hort-Csepel 34-24 (19-9)
legjobb tatai góldobók: Mayer Lívia 10, Szőts Fanni, Kulcsár Gyöngyi 7-7
"Jó játékkal sikerült itthon tartani a két pontot. Készültünk az ellenfélből, és az első perctől kezdve igyekeztünk rájuk kényszeríteni az akaratunkat. A lerohanások mellett felállt védelem ellen is jó hatásfokkal játszottunk, hátul pedig stabilan álltunk a lábunkon és a kapusteljesítmény is kiváló volt. Volt, amikor 12-13 góllal is vezettünk már, tudtunk cserélgetni és igyekeztünk a lehető legtöbb kombinációt kipróbálni" - fogalmazott Csányi Gábor vezetőedző.
"Már a mérkőzés első szakaszában sikerült több góllal vezetni, a különbség a félidőig tíz találatra nőtt. A második felvonásban sem változott a játék képe, pörgős játékkal sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Az ellenfél alapvetően hatos falat védekezett, ez kedvezett nekünk. Hátul Kőhalmi Zsófival többször tudtunk sáncolni, ez eléggé elbizonytalanította a lövőiket" - mondta a találkozón 10 gólig jutó Mayer Lívia.

juniorok:
Tatai AC - Hort-Csepel 14-41 (5-23)
legjobb tatai góldobók: Kurcsik Nóra, Nyitrai Viktória 4-4
"Ma szinte semmi nem jött össze a csapatnak. Két kulcsemberünk sérülés miatt nem léphetett pályára, irányítónk pedig szoros emberfogást kapott, így nem nagyon működött a csapatjáték. Ellenfelünk képzettebb volt, jól felismerték, hogy kit kell kikapcsolni tőlünk. Ki kell emelnem a mindössze 13 éves Siklósi Dominikát, aki kiválóan védett. Remélem, a következő fordulóban újra a szebbik arcukat mutatják majd a lányok" - mondta Gubicza István, a juniorok edzője.
"Egy nagyon rövid, pár perces időszakot eltekintve egyáltalán nem ment a csapatnak a játék. Sok volt az eladott labda, a technikai hiba, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Össze kell szednünk magunkat, és a következő fordulóban javítani kell" - értékelt Kurcsik Nóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás