Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Október 13. 09:56, kedd | Helyi

Szoros mérkőzés Győrött

Szoros mérkőzés Győrött

Végig kiélezett mérkőzésen 21-19-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a SZESE Győr ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 5.fordulójában, szombaton.

A mérkőzésen szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a találkozó a hajrában dőlt el.
Tavaly Győrben a Tatai AC nyert 32-22-re, tavasszal a kisalföldiek nyertek 28-27-re az Eötvös-csarnokban. A bajnokság végén a TAC a negyedik, a Győr a tizenkettedik helyen végzett.
A szerdai vesztes kupameccs után nagy elánnal kezdett a Tatai AC. A 10.percben 6-2-re vezettek a fekete-fehérek, a védelem jól állt a lábán, elöl pedig sikerült rendre góllal befejezni a támadásokat. A félidő közepére aztán kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, a huszadik percben 7-7 volt, a szünetre pedig 11-10-es győri vezetéssel vonulhattak a csapatok.
A második felvonásban is egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, 13-13 után a negyvenedik percben 17-16 volt a győriek javára. A hajrában 18-16 után még kiegyenlített a TAC, és labdája volt a vezetés megszerzéséhez, ám a támadás végén nem sikerült betalálni. Érezhető volt, hogy ennél a pontnál dől el a találkozó, végül a Győr tudott elmozdulni: 20-18 után 20-19-re zárkózott a TAC, a vége 21-19 lett.
Férfi kézilabda bajnokság, NBI/B, Nyugati csoport, 5.forduló:
ETO-SZESE Győr – Tatai AC 21-19 (11-10)
Legjobb tatai góldobók: Kanyó Bence, Hímer Zoltán, Szövérdffy Szabolcs 4-4
„Az eredményen is látszik, hogy szerda óta nagyot változott a csapat hozzáállása. Amit megbeszéltünk, azt a fiúk igyekeztek betartani. A védekezés többé-kevésbé működött, a kapuban Czérna Tibi kimagaslóan védett. Természetesen hiányérzetem van, mert jó lett volna legalább egy pontot elhozni, ehhez azonban a támadásban nyújtott teljesítmény nem bizonyult elegendőnek, 19 dobott góllal nehéz pontot, pontokat szerezni. Ettől függetlenül mindenki nagyon akart, kevesebb volt a technikai hiba, sokkal gördülékenyebben hajtottuk végre a visszarendeződést, koncentráltabban játszottunk. Végül a hajrában elkövetett két hibánk döntött” – mondta a mérkőzés után Márton Ádám, aki ma a Tatabánya mérkőzése miatt távollévő Sibalin Jakab vezetőedző helyett vezette a csapatot.
„A mai meccs más volt, mint a szerdai. Magunkért játszottunk, vissza akartuk szerezni önbecsülésünket, hogy mindent kiadva magunkból tükörbe tudjunk nézni a lefújás után. Ezt a részét úgy gondolom, teljesítettük, a találkozón végig ott volt a győzelem lehetősége. A jó kezdést egy felesleges kiállítás akasztotta meg, a végén pedig, 18-18-nál a Győrnek jött ki jobban a lépés. A védekezés rendben volt, a támadójáték lehetett volna egy kicsit hatékonyabb. Remélem, hogy a vereség ellenére mentálisan felálltunk a padlóról és a következő két, nagyon fontos meccset megnyerjük” – tette hozz Kanyó Bence.
Juniorok:
ETO-SZESE Győr – Tatai AC 41-29 (19-15)
Legjobb tatai góldobó: Szurcsik Vince 10
„Amíg bírtuk erővel, addig rendben volt a találkozó. Még a 45.percben is X körüli volt az állás, ám ekkor elfáradtunk, a Győr pedig eldöntötte a meccset. Aki pályán volt, az igyekezett mindent megtenni a jó eredményért, sajnos, ma kevesen voltunk, nem tudtunk megfelelően cserélni. A mérkőzés nagy tanulsága, hogy rengeteget kell dolgozni, tenni azért, hogy meglegyen a győzelem” – értékelt a mérkőzés után Márton Ádám, a fiatalok edzője.
„Az első félidőben 15-15-ig kiegyenlített volt a találkozó. Ekkor azonban két kulcsemberünk is piros lapot kapott, amivel megváltoztak az erőviszonyok. A második játékrészben még feljöttünk, egál közelben voltunk, de a végére elfáradtunk, az ellenfél pedig kihasználta a hibákat és legyőzött minket” – fűzte hozzá Szurcsik Vince.
Női kézilabda NBII, Északi csoport, 3.forduló:
Hort-Csepel - Tatai AC 21-32 (7-18)
Legjobb tatai góldobók: Antal Dominika, Kulcsár Gyöngyi 7-7, Völgyi Ágnes 5
„Jó játékkal, végig vezetve nyertünk. A védekezés és a kapusteljesítmény nagyon stabil volt. A mérkőzés úgy alakult, hogy többféle felállást is ki tudtunk próbálni. Mindenkit pályára tudtam küldeni, és külön öröm, hogy új igazolásaink is gólt tudtak szerezni” – mondta a lefújás után Csányi Gábor vezetőedző.
„Jól éreztük magunkat a mérkőzésen, a győzelem nem forgott veszélyben. Mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, amit elterveztünk, azt túlnyomó részben meg is tudtuk valósítani. A jó védekezésnek köszönhetően sokszor indulhattam, köszönöm a többieknek a jó labdákat” – tette hozzá Antal Dominika.
Juniorok:
Hort-Csepel – Tatai AC 31-21 (18-12)
Legjobb tatai góldobók: Nyitrai Viktória 4
„Hasonló kaliberű csapatok küzdelme volt ez ma, elsősorban az döntött, hogy a hazaiak egy-két évvel idősebbek és átlagban 10 kilóval nehezebbek. A bejátszásokból rengeteg hetest harcoltak ki, kétszer annyi büntetőt dobhattak, mint mi. Ennek ellenére helytállt a csapat, nagy akarattal, jól küzdött. A második félidőben feljöttünk 3-4 gólra, de ez rengeteg energiát elvett, és a hazaiak végül legyűrtek minket” – értékelt Gubicza István, a fiatalok edzője.
„Hatalmas birkózás folyt a pályán, igyekeztünk, ahogy tudtunk. Ma a figurák nem jöttek be túl sokszor, a keresztmozgások és a szélsőjáték azonban jó volt. A második félidőre még jobban összeszedtük magunkat, fel is jöttünk, de a végén ismét nagyobb lett a különbség” – fűzte hozzá Nyitrai Viktória, aki a junior mellett a felnőtt mérkőzésen is játszott, és a „nagyoknál” is gól tudott szerezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya