Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 23. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: kemma

Sztárok mutatkoznak be a látványos vívógálán

Sztárok mutatkoznak be a látványos vívógálán

Február 5-én rendezik meg Tatabányán, a Vértes agorájában a vívógálát.

Délután fél ötkor kezdődik a látványos esemény, amelynek résztvevői világversenyekről jól ismert párbajtőrözők: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szász Emese, Kun Anna, Esztergályos Patrik, Gnám Tamara és Borsody Emma. Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője, Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere és Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke mond köszöntőt.

Ezt követően látványos show formájában mutatják be a vívókat. A párok a következő felállásban vívnak egymással: Imre Géza – Rédli András, Szász Emese – Kun Anna, Boczkó Gábor – Esztergályos Patrik, Gnám Tamara – Borsody Emma. Színesíti a programot Partali Csaba edző és a helyi egyesületben vívó tanítványainak iskolázása. A helyi két vezető középiskola két testnevelő tanára is megvív egymással, kilétüket a küzdelem kezdetéig homály fedi. A gálát követően lehetőség nyílik a vívókkal közös fényképet készíteni és aláírást kérni tőlük. Németh Árpád közreműködésével vívástörténeti kiállítás nyílik. A rendezvényre nincs belépő, már most igényelhetők a www.avertesagoraja.hu honlapon az ingyenes regisztrációs jegyek.

Megtudtuk, hogy a Vértes Agorája idei közösségi és sportprogramjainak egyik ihletője az egész világ sportszerető közönségének figyelmére számot tartó ötkarikás játékok. Olimpia éve az Agorában – ezzel a címmel indul programsorozat. A rendezvényeken az öt karikát szimbolizálva öt olimpiai sportág szépségeit tárják a közönség elé. Olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportolók, eredményes szakemberek is közreműködnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya