Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Június 22. 03:27, szerda | Helyi

Átadták a Samsung Chemical gyárát Tatabányán

Átadták a Samsung Chemical gyárát Tatabányán

A Samsung Magyarországon nyitotta első európai gyárát és azóta a kezdeti 10 millió dollárról 4,3 milliárd dollárra növelte itteni bevételét. A gödi, jászfényszarui és szigetszentmiklósi gyárak több ezer embernek adnak már munkát.

A dél koreai vállalat három hektáros területet vásárolt a Tatabánya és Környe határában lévő ipari parkban és itt építette fel 7000 négyzetméteres üzemcsarnokát. A  Samsung Chemical tatabányai üzeme műanyag granulátumot gyárt, mely későbbi késztermékek alapanyaga. A beruházás értékét a vállalat nem közölte, de a területen felállított információs tábla szerint a gyár létesítését az Európai Unió és a magyar állam együttesen 224 millió forinttal támogatta. Az üzemben évente 20.000 tonna műanyag alapanyagot állítanak elő, melyet különféle elektronikai és autóipari alkatrészek (autók, LCD képernyők, telefonok stb.) előállításához használnak majd fel - mondta el a megnyitón Baek Hwang, a Samsung Samsung Cheil Industries vezérigazgatója.

Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a nagyszámú meghívott vendéget. Beszédében kiemelte, hogy egy világvállalat költözött Tatabányára, mely mutatja, hogy az ipari park fejlődése töretlen és az a folyamatos infrastrukturális fejlesztés, amelyet a város biztosít a beruházóknak megfelelő hátteret biztosít a termeléshez.

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 27. 06:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Február 16. 00:00, vasárnap | Helyi

Szóljon bele Ön is!

2020. Február 15. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

Gyógyító méz: melyik fajta mire jó?

2020. Február 14. 08:38, péntek | Helyi

A Valentin nap története

A Bálint-nap, vagy Valentin-nap a szerelmesek napja, ám eredete rendkívül bizonytalan, akárcsak azon keresztény ünnepek sokasága, amelyek valamilyen római kori rítushoz kapcsolódnak