Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2011. November 11. 07:05, péntek | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Átalakul a rokkantsági nyugdíjrendszer

Átalakul a rokkantsági nyugdíjrendszer

A Kormány elfogadta a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban az új intézményi rendszer kialakításáról szóló előterjesztést, és elrendelte az ehhez kapcsolódó törvényjavaslat kidolgozását – mondta a kormányszóvivő.

A kormány az összes olyan alrendszerhez hozzányúl, amely igazságtalan, vagy tarthatatlan.

Olyan törvényjavaslat kidolgozását rendelte el a Kormány a rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítására, amelyben a hangsúly a rehabilitáción és a foglalkoztatás elősegítésén kell legyen – hangsúlyozta Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtök délután, Soltész Miklós államtitkárral tartott sajtótájékoztatóján.

A jelenlegi rendszer problémáiról szólva Giró-Szász András elmondta, hogy az fenntarthatatlan és átláthatatlan, pazarló, valamint nem ösztönöz az álláskeresésre, a legális munkavállalásra. A kormányszóvivő kiemelte, hogy hazánkban kétszer annyian részesülnek rokkantsági ellátásban, mint a régió más államaiban.

A kormányszóvivő az átalakításról szólva kifejtette: a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék megszűnik. Ezek helyett egységes táppénzszerű ellátást vezetnek be. Ennek két része: a rehabilitációs és rokkantsági ellátás - közölte.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 24. 08:00, szombat | Belföld

Csaknem kétszer annyi magyar utazott már idén Horvátországba, mint tavaly

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk

2021. Július 24. 06:00, szombat | Belföld

Autós üldözés után tartóztatták le, gyereket is veszélyeztetett

Letartóztatott a bíróság pénteken egy büntetett előéletű férfit, akit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök.

2021. Július 24. 05:00, szombat | Belföld

Felfüggesztették négy velencei-tavi strand működését

Felfüggesztette a Velencei-tó déli partján négy strand működését a Fejér Megyei Kormányhivatal a vízminőség romlása miatt.

2021. Július 23. 16:07, péntek | Belföld

Rendőrkézen a mélykúti bűnbanda tagjai

Többrendbeli lopás és pénzmosás miatt folytattak nyomozást a Jánoshalmi Rendőrőrsön két nővel és hét férfival szemben.