Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Hírek

2011. November 11. 07:05, péntek | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Átalakul a rokkantsági nyugdíjrendszer

Átalakul a rokkantsági nyugdíjrendszer

A Kormány elfogadta a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban az új intézményi rendszer kialakításáról szóló előterjesztést, és elrendelte az ehhez kapcsolódó törvényjavaslat kidolgozását – mondta a kormányszóvivő.

A kormány az összes olyan alrendszerhez hozzányúl, amely igazságtalan, vagy tarthatatlan.

Olyan törvényjavaslat kidolgozását rendelte el a Kormány a rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítására, amelyben a hangsúly a rehabilitáción és a foglalkoztatás elősegítésén kell legyen – hangsúlyozta Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtök délután, Soltész Miklós államtitkárral tartott sajtótájékoztatóján.

A jelenlegi rendszer problémáiról szólva Giró-Szász András elmondta, hogy az fenntarthatatlan és átláthatatlan, pazarló, valamint nem ösztönöz az álláskeresésre, a legális munkavállalásra. A kormányszóvivő kiemelte, hogy hazánkban kétszer annyian részesülnek rokkantsági ellátásban, mint a régió más államaiban.

A kormányszóvivő az átalakításról szólva kifejtette: a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék megszűnik. Ezek helyett egységes táppénzszerű ellátást vezetnek be. Ennek két része: a rehabilitációs és rokkantsági ellátás - közölte.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 09. 07:11, hétfő | Belföld

Már csaknem 30 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó kampány során

Vasárnapig csaknem 30 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában - közölte Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója az M1 csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

2019. December 09. 06:57, hétfő | Belföld

Szavazásokat készítenek elő az országgyűlési képviselők

Rendhagyó munkarenddel kezdi meg ez évi utolsó ülését az Országgyűlés hétfőn.

2019. December 09. 06:00, hétfő | Belföld

Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban

Világ Sportlegendái Díjjal ismerték el posztumusz Puskás Ferenc labdarúgót Monte-Carlóban - közölte az MTI-vel vasárnap a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete.

2019. December 09. 05:01, hétfő | Belföld

Csapadékosabb idő várható a héten

Jellemzően esőre kel számítani, az északi hegyekben hó is eshet. Lehűlésre nem kell készülni, a maximumok fagypont felett alakulnak, néhol 10 fok közeli értékek is lehetnek