Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Június 27. 03:26, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Támogatás az egyedi mérők felszereléséhez

Támogatás az egyedi mérők felszereléséhez

Az önkormányzat legutóbbi közgyűlésén kiemelt téma volt a fűtéskorszerűsítési program. A város képviselői hiánypótló előterjesztést fogadtak el: ezentúl az egyedi mérők felszerelését is támogatják a költségosztós megoldás m

A tavalyi évben elindult fűtéskorszerűsítési pályázat töretlen népszerűségnek örvend, a csatlakozó társasházak átlagosan 20-30 százalékos hőmegtakarítást értek el. Az érintett lakások száma meghaladja a kétezret, amely a város lakásállományának mintegy 10 százalékát jelenti.
Schmidt Csaba polgármester hangsúlyozta, a módosítás elfogadásával a döntési szabadságot kívánják megadni a tatabányaiaknak. Hozzátette, az önkormányzati támogatás mértéke a költségmegosztós korszerűsítés esetén 100-120 ezer forint lakásonként, a jövőben ugyanekkora összeggel járulnak hozzá az egyedi mérősítéshez.
Salló Győző önkormányzati képviselő megjegyezte, Sárberek az egyik olyan terület, ahol már nagyon várták a módosítást, a lakossági fórumokon gyakran felvetődött a kérdés.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester elmondta, a legfontosabb, hogy minden városrészben dinamikusan el tudjon indulni a program, és örömét fejezte ki, hogy mindegyik körzetből adtak be pályázatot lakóközösségek.
A távhőszolgáltatással kapcsolatos önkormányzati rendeleteket is tárgyalták a közgyűlésen.
Schmidt Csaba elmondta, a módosítás az önkormányzati intézmények illetve a közösségi szolgáltatást nyújtó intézmények átsorolását tartalmazza, a piaci árról a hatósági árkategóriába. Hozzátette, új lehetőség nyílik meg a társasházak és a tatabányai lakosok számára, a villanyhoz hasonlóan általány fizetését is kérhetik. Ez jelentős könnyebbség lehet, mivel jobban tervezhetővé válnak a kiadások.
A testület elfogadta a módosítást, de a Komtávhőnek időre van szüksége a felkészüléshez, így a lehetőség a következő fűtési szezontól él. Az átalányfizetést a szolgáltatónál kell majd kérvényezni.
A Komtávhő korábban kiadott közleménye szerint az előző fűtési szezonban majdnem egy fokkal magasabb volt az átlaghőmérséklet, mint a korábbi idényben és egyre több lakásban terjedtek el az energia-megtakarítást eredményező fűtéskorszerűsítési eljárások, ennek is köszönhetően közel 11 százalékkal csökkent Tatabányán a fűtésre vásárolt energia mennyisége.
A hiteles hőmennyiségmérők adatai szerint a fűtéskorszerűsítéssel érintett házakban a teljes városi átlagnál 40 százalékkal fogyott kevesebb energia és ez az adott házakban élők távhőszámláit is csökkentette.
 

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 18:06, vasárnap | Kék hírek

Közlekedési vitából lett brutális verés és orrcsonttörés

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2020. Március 29. 17:03, vasárnap | Belföld

Bankszövetség: a magyar bankrendszer a koronavírus-járvány idején is stabil

A magyar bankrendszernek magas a tőkeellátottsága, stabilan működik, a járvány korábbi szakaszában a lakosság részéről jelentkező nagyobb készpénzigényt is tudta kezelni

2020. Március 29. 15:33, vasárnap | Belföld

Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás betartatását reggel 8 órától - írta a honvedelem.hu szombat este.

2020. Március 29. 14:00, vasárnap | Életmód

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett koronavírus szempontjából

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon