Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Június 27. 03:26, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Támogatás az egyedi mérők felszereléséhez

Támogatás az egyedi mérők felszereléséhez

Az önkormányzat legutóbbi közgyűlésén kiemelt téma volt a fűtéskorszerűsítési program. A város képviselői hiánypótló előterjesztést fogadtak el: ezentúl az egyedi mérők felszerelését is támogatják a költségosztós megoldás m

A tavalyi évben elindult fűtéskorszerűsítési pályázat töretlen népszerűségnek örvend, a csatlakozó társasházak átlagosan 20-30 százalékos hőmegtakarítást értek el. Az érintett lakások száma meghaladja a kétezret, amely a város lakásállományának mintegy 10 százalékát jelenti.
Schmidt Csaba polgármester hangsúlyozta, a módosítás elfogadásával a döntési szabadságot kívánják megadni a tatabányaiaknak. Hozzátette, az önkormányzati támogatás mértéke a költségmegosztós korszerűsítés esetén 100-120 ezer forint lakásonként, a jövőben ugyanekkora összeggel járulnak hozzá az egyedi mérősítéshez.
Salló Győző önkormányzati képviselő megjegyezte, Sárberek az egyik olyan terület, ahol már nagyon várták a módosítást, a lakossági fórumokon gyakran felvetődött a kérdés.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester elmondta, a legfontosabb, hogy minden városrészben dinamikusan el tudjon indulni a program, és örömét fejezte ki, hogy mindegyik körzetből adtak be pályázatot lakóközösségek.
A távhőszolgáltatással kapcsolatos önkormányzati rendeleteket is tárgyalták a közgyűlésen.
Schmidt Csaba elmondta, a módosítás az önkormányzati intézmények illetve a közösségi szolgáltatást nyújtó intézmények átsorolását tartalmazza, a piaci árról a hatósági árkategóriába. Hozzátette, új lehetőség nyílik meg a társasházak és a tatabányai lakosok számára, a villanyhoz hasonlóan általány fizetését is kérhetik. Ez jelentős könnyebbség lehet, mivel jobban tervezhetővé válnak a kiadások.
A testület elfogadta a módosítást, de a Komtávhőnek időre van szüksége a felkészüléshez, így a lehetőség a következő fűtési szezontól él. Az átalányfizetést a szolgáltatónál kell majd kérvényezni.
A Komtávhő korábban kiadott közleménye szerint az előző fűtési szezonban majdnem egy fokkal magasabb volt az átlaghőmérséklet, mint a korábbi idényben és egyre több lakásban terjedtek el az energia-megtakarítást eredményező fűtéskorszerűsítési eljárások, ennek is köszönhetően közel 11 százalékkal csökkent Tatabányán a fűtésre vásárolt energia mennyisége.
A hiteles hőmennyiségmérők adatai szerint a fűtéskorszerűsítéssel érintett házakban a teljes városi átlagnál 40 százalékkal fogyott kevesebb energia és ez az adott házakban élők távhőszámláit is csökkentette.
 

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.