Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 02. 16:35, péntek | Helyi

Tanévnyitó a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján

Tanévnyitó a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján

Dr. Bartók István, a tatabányai székhelyű Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának új rektora nyitotta meg az intézmény 2011/12-es tanévét pénteken.

Tatabányán és délután Budapesten összesen 905 új elsőst köszöntöttek, az új hallgatók száma egy év alatt közel 40 százalékkal nőtt.

 „Jó volt a választásuk, hogy ide és nem máshová jöttek tanulni. Olyan helyen jó lenni, ahol figyelnek az emberre. Megígérem mindannyiuknak, hogy figyelni fogunk arra, mit szeretnének, és igényeik hogyan teljesülnek. A főiskola elég nagy ahhoz, hogy sokféle szükséglet kielégítését tegye lehetővé; de mérete révén még alkalmas, hogy kövesse az egyéni életutakat” - mondta köszöntőjében a rektor.
 Az ünnepségen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott és Dr. Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.
 Dr. Bartók István rektor kiemelte, hogy az intézmény tananyagai modernek és gyakorlati szemléletűek és jó informatikai támogatás teszi lehetővé a hozzáférést. A főiskolán a tanulás és munka környezetét biztosító háttér is korszerű és kényelmes Tatabányán és Budapesten egyaránt.
 Az idei tanévben 905 új elsős kezdi meg a tanulmányait Tatabányán és Budapesten, a létszám a tavalyi évhez képest közel negyven százalékkal bővült. A székelyudvarhelyi tagozattal együtt az intézmény az új tanévben közel háromezer hallgatót képez. Székelyudvarhelyen a beiratkozás csak szeptember végén zárul le, ezért az elsősök pontos száma még nem ismert.
 A tanévnyitón „Az Alapítvány Diákja” ösztöndíjat vehetett át. Huszti Anetta és Samu Gábor, aki egyúttal Köztársasági Ösztöndíjat is kapott. Ebben az elismerésben részesült még Stegmayer Tamás.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya