Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Október 14. 12:55, hétfő | Helyi sport

Tanulságos mérkőzés a Komló ellen

Tanulságos mérkőzés a Komló ellen

Tanulságos összecsapáson 24-34-re kikapott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Komlótól az NBI/B Nyugati csoportjának 5. fordulójában, szombat este

A TAC a jövő héten a Pécs ellen javíthat. A női NB II Északi csoportjában folytatta menetelését a Tatai AC, ezúttal a TFSE-t verték magabiztosan. A két csapat legutóbbi találkozóján a Komló nyert 28-23-ra, a Baranya megyeiek végül az ötödik helyen végeztek a bajnokságban. Az idei szezont mindkét csapat jól kezdte, így igazi rangadóra volt kilátás az Eötvös-csarnokban. Csaknem telt ház előtt nagy iramban indult a derbi, előbb a Komló vezetett 2-0-ra, majd a TAC fordított 3-2-re. A félidő közepén aztán a vendégek négy gól szereztek zsinórban, és előnyük kitartott a szünetig (16-18). A második játékrészben megpróbált változtatni védekezésén a TAC, de a rutinos játékosokból álló vendégek tartották előnyüket. 20-22-nél aztán egy újabb tatai gólcsend következett, a hajrára tízgólos komlói előnnyel fordultak az együttesek. A különbség a végére is megmaradt, így a vendégek szerezték meg a két pontot (24-34).

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 5. forduló:
Tatai AC -Komló 24-34 (16-18)
legjobb tatai góldobó: Kovácsovics László 9
"Egy jó csapat ellen léptünk pályára, igazi rangadó volt. Nagyon fontos, hogy játékosaim elhiggyék, ha nem sikerül az első lövés, akkor is erőltetni, próbálkozni kell tovább. Ez különbözteti meg a jó játékost a kevésbé jótól. Ha ezt megtanuljuk, akkor az ilyen hőfokú találkozókon sem lesz gond a jövőben. Megyünk tovább, a jövő héten, Pécsen nyerni szeretnénk" -mondta a találkozó után Fülöp Péter vezetőedző.
"Örülök a góljaimnak, ma kijött a lépés, de még jobban örülnék, ha a csapat is győzött volna. Az ellenfél nagyon egyben volt ma, sajnos, nem sikerült meglepnünk őket. A nézők biztatását köszönjük, remélem, kitartanak továbbra is, mi mindent megteszünk, hogy kiszolgáljuk őket" -fogalmazott a lefújást követően Kovácsovics László, a csapat legeredményesebb játékosa.
Junior:
Tatai AC -Komló 22-41
legjobb tatai góldobó: Györkös Dávid 5
"Ma nagyon tartalékosak voltunk, elfoglaltságaik miatt többen nem tudtak eljönni. Fiatal csapatom igyekezett ellensúlyozni az ellenfél fizikai fölényét, ez most ennyire volt elég. Kiemelném három kapusomat, akik 20-20 percet kaptak fejenként, és mindhárman remekül teljesítettek. Ilyen sikerélmények viszik előre a csapatot" -értékelt Szurcsik István, a fiatalok edzője.
"Már az elején látszott, hogy nehéz dolgunk lesz, egy nálunk jóval idősebb, összeszokottabb és fizikálisan erősebb csapat volt az ellenfél. De így is, amikor jó tempóban tudtunk kézilabdázni, meg tudtuk lepni őket. Erre építünk, fokozatosan fejlődünk, vannak biztató jelek" -mondta Györkös Dávid, a junior csapat 5 gólig jutó irányító-átlövője.
Női NBII, Északi-csoport, 4. forduló:
Tatai AC -TFSE 35-21 (20-10)
legjobb tatai góldobók: Völgyi Ágnes 11, Szőts Fanni 7, Kulcsár Gyöngyi 6
"Az elejétől fogva vezettünk, és magabiztosan nyertünk. Jól működött a védekezés és a lerohanás, sok gyors gólt dobtunk. Mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, és örülök, hogy a második félidőben is tudtuk növelni a különbséget" -foglalta össze a látottakat Csányi Gábor vezetőedző.
"Ott folytattuk, ahol a múlt héten abbahagytuk. Dinamikus kezdés után magabiztos előnyre tettünk szert. Ezt növelni is tudtuk, örülök az eredménynek. 11 gólom engem is meglepett egy kicsit, mert a héten betegséggel küszködtem, de ez a meccsen szerencsére nem látszott" -mondta Völgyi Ágnes, a női csapat legeredményesebb tagja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás