Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. November 16. 00:00, vasárnap | Helyi sport

Tar Sándor harmadik magyar bajnoki címét szerezte meg!

Tar Sándor harmadik magyar bajnoki címét szerezte meg!

Debrecen adott otthont a 2014. évi ifjúsági ökölvívó országos bajnokságnak

Ez a mezőny van legközelebb a felnőtt korosztályhoz. 41 egyesület 108 versenyzője mérlegelt, ebből 3 tatabányai fő képviselte a tatabányai Sport Club színeit. 49 kg-ban Szabó Bence, 52 kg-ban Tar Sándor, 81 kg-ban Babacsik Krisztián.
Tar Sándor a Európa-bajnoki bronzérmesként indult a Magyar Bajnokságon, ahol számára a szakmai vezetés által elvárás volt a bajnoki cím megszerzése. Az elődöntőbe jutásért Haladás Vasutas SC versenyzőjével került szembe, ahol az első menetben TKO-val győzött. Az elődöntőbe Horváth Patrik a Paks versenyzője várta a ringben és egy színvonalas mérkőzés után a TSC versenyzőjének kezét emelték a magasba. A döntőbe a miskolci Csóka Nándor régi riválisa várta és parádés mérkőzésen leiskolázta ellenfelét, így a végén egyhangú pontozással Sándort hirdette ki győztesnek a bíró. Ennek köszönhetően zsinórban 3 évben egymás után megszerezte a magyar bajnoki címet.
49 kg-ban Szabó Bence az első fordulóban búcsúzni kényszerült MTK -ás ellenfelével szemben, aki nagy űtőerővel rendelkezett , a harmadik menetben nyújtott teljesítménye sajnos kevés volt a tovább jutáshoz , így 5. lett . 81 kg-ban Babacsik Krisztián nagyszerűen kezdett , nagy csatában nyert egy hazai versenyző ellen , majd az elődöntőben szintén nagy csatában pontozással alul maradt a későbbi bajnokkal KSI -s versenyzővel szemben , így bronz érmet szerzett . Babacsik éremmel búcsúzott az ifjúsági korosztálytól , jövőre már a felnőttek között folytatja . Felkészítő edzője Kalló László .
Bíróként Tatabányáról Babai Sándor képviselte a városunkat és hozzájárult a színvonalas rendezéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt