Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Február 07. 09:30, szerda | Helyi

Tatabányai zenekarok 2018

Tatabányai zenekarok 2018

Tatabánya több, mint 30 éve ad neves zenészeket, zenekarokat értékként az országnak. Különleges zenetörténeti esemény volt ma, hogy a ma működő zenekarok a Peron Music meghívásának tettek eleget A Vértes Agorájába.

Tatabányán a Peron Music Alapítvány 25 éve foglalkozik könnyűzenei tehetséggondozással. Az elmúlt időszak alatt tehetségkutatók sorát támogatták, hozták létre. A társaság 2018-ban 23. alkalommal szervezi meg tehetségkutató fesztiválját a megyeszékhelyen, Tatabányán. Zenészek és együttesek nőttek fel a képzeletbeli peron egy-egy lépcsőjén: Taz-mánia fesztiválokon, emlékkoncerteken vagy a Peron Music Tehetségkutatón. Ugyancsak fontos pillére a könnyűzenének a Roxxy Music Cafe, amely a legjobb koncerthely a megyében.

Most február negyedikén közösen állt fel A Vértes Agorájában 32 zenekar, amely jelenleg is alkot, koncertezik és Tatabányát képviseli klubokban, fesztiválokon vagy rendezvényeken. A közös fotóval kampány indul a Kárpát-medencében azért, hogy a jelenkori könnyűzenei csapatok még ismertebbek lehessenek tágabb hazájukban – mondta Cserteg István, az akció szervezője.

A Peron Music Alapítvány elnöke Pap Tibor kiemelte, hogy rendkívül fontosnak tartja a zenekarok alkotó és közösségi munkáját, amellyel Európában képviselik a tatabányai könnyűzenét. Lemezek, dalok sora jelzi aktivitásukat. Zenéik egyre több rendezvényen mutatkoznak meg. Tavaly zenekarok sora jutott el Székelyudvarhelyre. Több könnyűzenei műfaj talált sikerre rádiókban, televíziókban és fesztiválokon. Új lemezek sora jelent meg tavaly is. A napokban a televízióban láthattuk a Follow the Flow formációt. Tehetségkutató nyertes volt a Hello Pisti, a Volumen és Bohemian Acoustic is. Európai fellépések sorozatával dicsekedhet a Black Nail Cabaret. Álljon itt a zenekarok neve, amelyek zenészei remek teljesítményt nyújtanak:

Agregator, Bad Day, Barions, Black Jack, Black Nail Cabaret, Bohemian Acoustic, Cilatomband, Coffee City, Cross Borns, Elfsong, Elzárt Világ, Follow the Flow, G.Block 23, Gazdag Kriszta-Ocskai Gabriella duo, Határzár, Hello Pisti, Ideas,
Ion Projekt, Jackson Criminal, Ludányi Quartet, Oklahoma Country Band, Party Syndrom, Panel Surfers, Primrose Paradise, Régenment, Rural Pitchfork, Scage, Ultranoire, Üstökös, Z-Acoustic, Varga Lilla- Mike Ariel duo, Volumen.

A 25 éves Peron Music Alapítvány munkatársai A Vértes Agorája lépcsőin készítettek közös képet a jelenlévő zenészekkel. A Kárpát-medencében sok nagyvárosban alakítottak partneri kapcsolatokat partnereikkel a Peron Music munkatársai. Dunaszerdahely, Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely a tehetségkutatók határon túli városai. Tatabánya, Paks, Pécs, Balatonboglár és Tata a tehetséggondozás egy-egy fontos fellegvára partneri kapcsolataik tekintetében. A tatabányai zenekarokra pedig értékként tekintenek 2018-ban is. A zenekarok megjelenése a Cseh Tamás Programban koncertezőként, az Öröm a zene programban tehetségkutatókon vagy a zeneipar bármely szereplőjeként azt jelenti, hogy talán kifogyhatatlan forrását jelenti Tatabánya a zenei világnak.

Pap Tibor beszélt a találkozón a regionális tehetségközpont céljairól, lehetőségeiről. A zenészek lehetőséget kapnak az év második felében az ezzel kapcsolatos ötleteik kifejtésére egy közösségi tervező folyamaton keresztül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya