Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Február 27. 00:00, csütörtök | Helyi sport

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Esztergályos Patrik (OMS-Tata) is remekelt a csapatversenyen

Hétfőn kezdődött Jeruzsálemben a vívók Kadet és Junior Európa-bajnoksága, ahol több tatai vívónk is képviselte hazánkat. A hét elejei verseny az egyéni számokkal kezdődött, ahol 4 magyar ifjúért szoríthattunk. A csoportmérkőzéseket követően a legjobb nyolc közé jutásért Patrik egy olasz vívótól kapott ki egy tussal, így 10.-ként zárta az egyéni versenyszámot, amelyben csapattársa Siklósi Gergő SZ-L BAU Balaton kiválósága ezüstérmes lett.
Kedden a hölgyek léptek pástra, ahol a tatai Molnár Petrának drukkolhattunk, akinek nem sikerült a legjobb 16 közé jutni, így 24.-ként végzett, mármint Európa legjobb 24. párbajtőrözőjeként :).
Szerda már a csapatversenyről szólt, ahol magyar csapat Siklósi Gergő, Tóth Gergely, Esztergályos Patrik és Bakos Bálint összeállításban lépett pástra. A török csapatot könnyedén legyőzve, a negyeddöntőért Nagy-Britanniát leiskolázva (45:19), jöhettek a lengyelek a döntőbe jutásért. Sajnos, 39:44-re kikaptunk, de következett a bronzmeccs, ahol a fiúk olyan fölényes győzelmet arattak Franciaország ellen (45:25), ami ritkaság még kadet korosztályban is. Gratulálunk a bronzérmes csapatnak és az edzőknek: Partali Csabának, Plásztán Attilának, Szalay Gyöngyinek, Patócs Zsoltnak, Danka Sándornak.
Csütörtökön a hölgyek párbajtőrcsapatának szoríthatunk, a junior korosztályban Kun Anna (OMS-Tata) lép majd pástra március 2-án egyéni versenyszámban, a junior nő párbajtőrcsapat március 4-én száll harcba, reményeink szerint éremért.
Az Európa-bajnokság on-line eredményei: ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.