Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Július 11. 00:00, hétfő | Helyi

Tematikus játszóterű közösségi térré alakul az „Örökmozgó”

Tematikus játszóterű közösségi térré alakul az „Örökmozgó”

Nagyobb terület, színes burkolatok, új játékok, fák, cserjék és évelők, pihenőszigetek várják majd a közeljövőben a dózsakertieket a megújuló Örökmozgó játszótéren

A több mint 40 millió forintos beruházás részleteiről a helyszínen Schmidt Csaba polgármester és Vejtey Miklós, a városrész önkormányzati képviselője számolt be.

A Réti utca 71-79. előtti belső udvarát kialakítása óta, azaz több mint 35 éve nem modernizálták. A beton- és aszfaltburkolatok mára töredezetté, így balesetveszélyessé váltak, az anno kihelyezett padok, pingpongasztalok jócskán elavultak, a zöldfelületek megkoptak, a növényzet megritkult. Éppen ezért is döntött úgy a város, hogy komplex fejlesztésbe kezd a területen.

Az első ütemben az Örökmozgó játszóteret bővítik ki és újítják fel. A leamortizálódott padokat, fém hulladékgyűjtőket, a fa bordásfalat, a vas mászókát, a régi homokozót és a kerítést elbontják, a töredezett aszfalt és beton járdát új, szürke és színes térköves gyalogos felület váltja fel. A két rugós játékot és a faházikót pedig áthelyezik, mint ahogyan a kerékpártárolót is.

A park két „szigetre” lesz osztva, elválasztva egymástól a kisebb, 2-5 éves és a nagyobb gyermekeket. Az érkező öt új modern játszóeszköz - mászókombináció, kötélhálós hajóárboc, bandahinta, kötélhidas mászóvár, kalózhajó homokozó - közül valamennyien megtalálhatják majd a saját életkoruknak valót. Kreszparkot is kialakítanak a szakemberek a motorozni, biciklizni vágyó legkisebbek legnagyobb örömére. A szülők tíz pad és két asztal mellől figyelhetik az új kerítéssel körbezárt, biztonságban játszó gyermekeiket.

Négy elöregedett, beteg fát vágnak majd ki, helyükre három lombos, árnyékot adó fa kerül, másik három meglévőn pedig koronametszést hajtanak végre. Új cserjéket is telepítenek, és újrafüvesítik a parkot, négy hulladékgyűjtőt helyeznek ki. A játszótéren való eligazodást egy információs tábla is segíti majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya