Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 02. 13:30, péntek | PR

Tényleg annyival többet tud a szakmai angol nyelvvizsga?

Tényleg annyival többet tud a szakmai angol nyelvvizsga?

Óriási választék van már angol nyelvvizsgából, ezért nem csoda, ha sokan a szakmai angol nyelvvizsga felé kacsintgatnak, hogy a nyelvtudásukat megkülönböztessék az átlagétól.

Megéri-e az árát és tényleg tud-e annyival többet ez a vizsga?

Ha a szakmai angol nyelvvizsga ismertetőjét böngésszük, számtalan érv kerül elő arra, miért érdemes belevágni ebbe a nyelvvizsga fajtába. Egyenként átnézzük ezeket az érveket, hogy megmutassuk, megéri-e inkább egy speciális nyelvvizsga felé fordulni, mikor eljön az idő.

Diploma kritérium

Vannak felsőoktatási intézmények, ahol eleve az adott szakterület szókincsével gazdagított szakmai nyelvvizsgát követelik meg a diploma kiadásához. Ilyenek lehetnek a gazdasági vagy jogi, de akár idegenforgalmi nyelvvizsgák. Ezeken a helyeken az üzleti nyelvvizsga nem váltja ki a nyelvvizsgát, ugyanakkor minden más szakon igen.

Felmerül a kérdés, hogy minek egy történelem szakon tanulónak, vagy akár informatikusnak az üzleti angol nyelvvizsga? A válasz egyszerű: nem kell, de nagyon hasznos. A legtöbb diplomás fiatalt ma az SSC, azaz shared service center jellegű munkahelyek szívják fel, illetve egyéb multinacionális üzleti munkakörnyezet. Ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy már 50 ezer ember dolgozik SSC-ben és az itt dolgozók 80%-a friss diplomás vagy 30 év alatti. Ilyen helyen pedig óriási előnyt jelent az üzleti szakmai angol nyelvvizsga, és ezzel el is érkeztünk a másik nagy kérdéshez.

Munkakörnyezet

Az olyan munkakörnyezet, ahol legalább egy idegennyelv ismeretét megkövetelik a legtöbbször üzleti alapú. A legnagyobb kihívás, mikor egy ilyen környezetben kezd dolgozni valaki, az üzleti folyamatokba való betanulás mellett az üzleti nyelvezet. Jóval kapósabbak azok a fiatalok, akik már rendelkeznek a megfelelő zsargonnal, és a béralku során is jóval kedvezőbb pozícióból indulnak. Ez lefordítva azt jelenti, hogy a több lesz a fizetésük.

Az is egy fontos tényező, hogy első munkahelyen elhelyezkedni óriási stressz. Meg kell szokni a környezetet, a másfajta dinamikát is a szakmai feladatok elsajátítása mellett. Hatalmas segítséget ad, ha már a kommunikáció simán és gond nélkül zajlik, mert rendelkezel a megfelelő szókinccsel. Ez az, amit a szakmai angol nyelvvizsga megadhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat