Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. December 13. 15:21, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Térfigyelő kamerarendszer

Térfigyelő kamerarendszer

A lakosság nyugalmát, a közvagyon megóvását felelősséggel kezelő önkormányzatok korszerű térfigyelő rendszerek üzembe állításával segítik elő a helyi közbiztonság javítását.

A Fő téri felújítás keretében, kihasználva megnyert pályázat által nyújtott lehetőséget térfigyelő rendszert épít ki a városban.
A rendszer kiépítésénél, üzemeltetésénél kiemelt követelmény volt, hogy az megfeleljen az ide vonatkozó hatályos jogszabályoknak, valamint kielégítse és még hosszú távon biztosítsa a kor színvonalának megfelelő technikai követelményeket. A várhatóan 2012 év elején átadásra és üzemeltetésre kerülő rendszer, korszerű IP informatikai alapokra épülő WIFI adatátvitelű.

Tatabánya belvárosában 7 darab, HD felbontású, 20x-os optikai zoom-os, speed-dome valamint 16 darab HD felbontású fix kamera került telepítésre. Feltétel volt, hogy a megfigyelt területeken az ott tartózkodó személyek, járművek minél jobban beazonosíthatóak legyenek, ezért esett a választás ezekre a korszerű kamerákra. A rendszer központi egységei – szerver, tárolóegységek, PC-k, monitorfal- a rendőrség épületében kialakításra került diszpécseri helyiségben kerültek elhelyezésre.

A kamerák figyelését a rendőrségről valamint a közterület-felügyeletről szóló törvényekben adott felhatalmazás, és az önkormányzat és a rendőrség között 2009-ben megkötött együttműködési megállapodás alapján a két szervezet szakemberei látják el. Jogsértő cselekmény észlelése esetén a diszpécser szolgálat gondoskodik megfelelő reagáló, intézkedő erő – rendőr vagy közterületfelügyelői járőr – helyszínre küldéséről. A belvárosi térfigyelő rendszer biztosítja az alapot a további fejlesztéseknek, többek között a szintén pályázati forrásból megépülő Kertvárosi lakótelepet lefedő kameráknak.

A műszaki lehetőségek felmérését követően a tervek szerint, beintegrálásra kerülnek a közelmúltban az egyes település részeken, önkormányzati intézményeknél, aluljárókban elhelyezett, analóg kamera rendszerek. Ezen kívül az önkormányzat lehetőséget kíván biztosítani, pénzintézeteknek, vállalkozásoknak, stb., hogy megfelelő feltételek mellett, kameráikkal kapcsolódhassanak a városi rendszerhez, hozzájárulva ezzel nemcsak saját biztonságuk, de a közterületek közbiztonságának növeléséhez is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya