Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Augusztus 29. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Salamon Gy.

Teri néni „meglepetéspartija”

Teri néni „meglepetéspartija”

„Meglepetéspartira” érkezett szombat délután egy környei étterembe Németh Józsefné. Teri néni úgy tudta, hogy József fia imádott dédunokájához viszi látogatóba, s meglepődve tapasztalta, hogy bizony nem oda érkeztek meg.

„Boldog születésnapot!” – énekelték szerettei, az aprócska asszony pedig mosolyogva fogadta a gratulációkat, s láthatóan akkor töltötte el a legnagyobb boldogság, amikor a nyolc hónapos kis Nikoletta „beszélt” hozzá.

A meglepetések sora nem ért véget, hiszen egyszer csak érkezett Orlovits Tímea jegyző, Vadász Éva, a kulturális bizottság elnöke, s Beke László polgármester, aki, így segített felfrissíteni Teri néni emlékezetét: én vagyok a Beke gyerek.
Merthogy Eichardt Teréz, aki pontosan 90 esztendeje, 1921. augusztus 27-én, s pontosan egy szombati napon látta meg a napvilágot, majdnem tíz éven keresztül dolgozott a környei moziban pénztárosként, majd üzemvezetőként, így igencsak jól ismerte a község fiataljait. Talán épp a „mozis” múltjának köszönhető, hogy ma is szinte falja az újságokat, s az esti híradók állandó nézője.
Teri néni 1947. szeptember 17-én mondta ki a boldogító igent Németh Józseffel, s egy esztendővel később megszületett Zsuzsanna, majd 1955-ben József fia. Mára négy unokával dicsekedhet, s érhető módon a mindene dédunokája, Nikoletta. Férjével szeretetben, boldogságban nevelték gyermekeiket, ám párja 2001-ben elhunyt, elvesztése nagyon megviselte.
A mögötte álló kilenc évtized számos örömet, s fájdalmat is hordozott magában, derűjét, kedves humorát azonban a mai napig megőrizte. Minek ekkora hűhót csapni? – kérdezte mosolyogva, a pezsgős koccintásnál pedig így szólt: azért kell felállnom, hogy lehessen látni, milyen kicsi vagyok.
A polgármester az önkormányzat ajándékai mellett egy emléklapot is átnyújtott Teri néninek, mellyel Orbán Viktor miniszterelnök személyesen fejezi ki gratulációját. Beke László további szép éveket, jó egészséget kívánva azt kérte, hogy családtagjai ugyanazzal a szeretettel vegyék körbe a szépkorú ünnepeltet, mellyel eddig ő gondoskodott róluk.  

Címkék: 90 év, környe

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya