Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Szeptember 30. 09:07, szerda | Helyi
Forrás: kemma

Termelői piac már Tatabányán is

Termelői piac már Tatabányán is

Régóta várták a tatabányaiak és a környéken élők, hogy a már sokak által megfogalmazott és áhított igény és kívánság végre megvalósulhasson. Ezentúl minden vasárnap megnyitja kapuit a termelői piac.

Az idelátogató vásárlók elsősorban a környéken élő őstermelők és kistermelői gazdálkodók által előállított minőségi termékek közül válogathatnak, melyek között megtalálhatók a friss zöldségek és gyümölcsök mellett a házi készítésű füstölt húsáruk széles választéka, tojások, szörpök, termelői mézek, savanyúságok, dísznövények, tejtermékek és levendula.

Összesen tizenhárman debütáltak az alsógallai József Attila Művelődési Ház udvarának első termelői piacán. A házigazdák termékein kívül érkeztek még portékák Bakonybánkról, Bakonyszombathelyről, Kocsról, Naszályról, Szomódról, Tatáról és Vértestolnáról. A legnagyobb választék – jól láthatóan – sajtokból és az eltenni valókból volt.

Jánó Adél Csilla standjánál – egyebek mellett – somból, erdei fekete áfonyából, vadcseresznyéből és bodzából készült lekvárokat, valamint céklát és zakuszkát (Erdélyben népszerű zöldségmix) is lehetett vásárolni.

– Budapesten nagyon népszerűek a termelői piacok és úgy gondoltam – mivel Tatabányán eddig még nem volt ehhez hasonló állandó kirakodás – fontolóra kellene venni ezt az ötletet. És az ötletből valóság lett. Remélem, a siker változatlan marad, mert innentől kezdve minden vasárnap 8 és 12 óra között itt, a művelődési ház udvarán helyet és teret adunk a termelőknek és természetesen a vásárlóknak – hangsúlyozta Jakab Erzsébet intézményvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya