Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2013. Január 28. 11:37, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Tilos lesz ételt fotózni

Tilos lesz ételt fotózni

Az éttermek tulajdonosainak elege van a vakukból és a kameraállványokból.

A New York Times online kiadása nemrég egy eddig vélhetően kevesek által ismert tényállásra hívta fel a figyelmet, a cikk szerzőjének állítása szerint ugyanis a metropolis egyre több éttermében gondolkodnak az ételüket fotózó vendégek kiebrudalásáról vagy legalábbis a vakuhasználat betiltásáról.

Az étel fotózása egy hazánkban is terjedő trend, amely önmagában tulajdonképpen nem jelent problémát, a cikk szerint az éttermek tulajdonosainak is inkább csak a fotózkodók neveletlen fajtájából van elegük, akik folyamatos vakuvillogtatása zavarja a többi vendég étkezését. A cikk szerint még olyanok is vannak, akik háromlábú kameraállványt visznek magukkal a minél tökéletesebb képek készítése érdekében, míg mások felállnak székükre, hogy megfelelő távolságból tudják megörökíteni tányérjuk tartalmát. A „foodstagramozás” betiltása ellen érvelők szerint a kényelmetlenségek ellenére az éttermek komoly ingyenreklámot kapnak a hóbortnak köszönhetően, ráadásul az utóbbi években pont ők próbálták rászedni a vendégeket az efféle közösségi hirdetésre (például kedvezményt kaptak a FourSquare-en bejelentkezők).

Címkék: étterem, fotózás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 13:10, péntek | Külföld

Az amerikai hírszerzés szerint Moszkva Trump újraválasztását támogatja

Moszkva Donald Trump amerikai elnök újraválasztását támogatja - írta a The New York Times című napilap az internetes oldalán helyi idő szerint csütörtök este,

2020. Február 21. 06:53, péntek | Külföld

Ismét emelkedett a koronavírus napi új fertőzöttjeinek száma Kínában

Ismét emelkedett a koronavírussal összefüggésben a napi új fertőzöttek száma Kínában, de az egy napon belül jelentett gyógyultak száma továbbra is meghaladja az új betegekét.

2020. Február 21. 06:49, péntek | Külföld

Újabb késes támadás történt Londonban

Késelés volt csütörtökön egy londoni mecsetben. A támadásban a mecset müezzinje sérült meg.

2020. Február 21. 05:00, péntek | Külföld

Óriási kár érheti a légiközlekedést a koronavírus miatt

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség becslése szerint csaknem 30 milliárd dollár kárt okozhatnak a légiközlekedésben a koronavírus-járvány miatt bevezetett közlekedési korlátozások.