Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 31. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tiltott pirotechnikai termékeket áruló férfi ellen indítottak eljárást

Tiltott pirotechnikai termékeket áruló férfi ellen indítottak eljárást

Tiltott pirotechnikai termékeket áruló férfi ellen indítottak eljárást a fővárosi rendőrök - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint egy XV. kerületi benzinkúthoz kértek rendőri intézkedést szerdán, mivel ott egy férfi úgy akart tiltott pirotechnikai termékeket értékesíteni, hogy embereket szólított le az utcán.

Az intézkedés során az 50 éves budapesti férfi autójának csomagtartójából 11 doboz rakéta, illetve bomba nevű pirotechnikai eszköz, továbbá 2 csomag egyéb tűzijáték került elő. A pirotechnikai eszközöket lefoglalták, a férfi ellen a BRFK XV. kerületi kapitánysága szabálysértési eljárást indított - írták.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ december 16-án közölte az MTI-vel, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. Figyelmeztettek arra, hogy akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az, aki megszegi az ezek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára