Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2011. November 09. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tíz év kell, hogy elérjük az uniós átlagot

Tíz év kell, hogy elérjük az uniós átlagot

Az elmúlt hat évben 4300 kilométernyi úthálózat újult meg Magyarországon.

Ám legalább tízéves programra lesz ahhoz szükség, hogy a nemzeti út- és hídhálózat minősége az uniós átlagszintre javuljon – mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a kapuvári Kis-Rába-híd átadási ünnepségén szerdán.

Hangsúlyozta, hogy a kormányzat számára a felújítás és a karbantartás legalább olyan fontos cél, mint a fejlesztések. Kiemelte: a létesítmény – amelyet gyakorlatilag alapjaitól kellett újjáépíteni – az útpénztárból, azaz a magyar adófizetők hozzájárulásából újult meg.

Hámori György polgármester (Fidesz–KDNP) elmondta: a hídfelújítás illeszkedik a jövő tavasszal induló városközpont-rehabilitáció munkái közé.

Az 1902-ben épült, 1945 tavaszán a visszavonuló német csapatok által felrobbantott betonszerkezet helyén 1949-re emeltek újat; ennek a felújítása ért most véget. A 21,3 méteres fesztávú, 20 tonna teherbírású pályarészt a mintegy 100 millió forintból megvalósult munkák során 6,5-ről 8 méteresre, a járdát másfélről kétméteresre szélesítették.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 26. 05:00, vasárnap | Belföld

Több megyében ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az ónos eső veszélye miatt több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

2020. Január 26. 05:00, vasárnap | Belföld

Hanggránát robbant egy szurkoló kezében Székesfehérváron

Súlyos, maradandó sérülése keletkezett egy a budapesti férfinak, amikor felrobbant a kezében egy hanggránát Székesfehérváron, a MOL Fehérvár-Budapest Honvéd NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt szombaton

2020. Január 25. 16:30, szombat | Belföld

Kétmilliárdos onkológiai fejlesztést adtak át Miskolcon

Az onkológiai ellátás fejlesztése érdekében csaknem kétmilliárd forintba kerülő eszközöket adtak át pénteken Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

2020. Január 25. 13:26, szombat | Belföld

Tatabányán eltörölték a bölcsődei gondozási díjakat

Tatabányán március elsejétől a fiatal családok terheinek enyhítésére az önkormányzati bölcsődékben eltörölték a gondozási díjakat a közgyűlés egyhangú döntésével - tájékoztatta a polgármester az MTI-t.