Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2011. November 09. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tíz év kell, hogy elérjük az uniós átlagot

Tíz év kell, hogy elérjük az uniós átlagot

Az elmúlt hat évben 4300 kilométernyi úthálózat újult meg Magyarországon.

Ám legalább tízéves programra lesz ahhoz szükség, hogy a nemzeti út- és hídhálózat minősége az uniós átlagszintre javuljon – mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a kapuvári Kis-Rába-híd átadási ünnepségén szerdán.

Hangsúlyozta, hogy a kormányzat számára a felújítás és a karbantartás legalább olyan fontos cél, mint a fejlesztések. Kiemelte: a létesítmény – amelyet gyakorlatilag alapjaitól kellett újjáépíteni – az útpénztárból, azaz a magyar adófizetők hozzájárulásából újult meg.

Hámori György polgármester (Fidesz–KDNP) elmondta: a hídfelújítás illeszkedik a jövő tavasszal induló városközpont-rehabilitáció munkái közé.

Az 1902-ben épült, 1945 tavaszán a visszavonuló német csapatok által felrobbantott betonszerkezet helyén 1949-re emeltek újat; ennek a felújítása ért most véget. A 21,3 méteres fesztávú, 20 tonna teherbírású pályarészt a mintegy 100 millió forintból megvalósult munkák során 6,5-ről 8 méteresre, a járdát másfélről kétméteresre szélesítették.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 09:54, csütörtök | Belföld

Meghalt két beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg és tízzel, 4220-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

2020. Július 09. 07:19, csütörtök | Belföld

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban szerdán, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.

2020. Július 09. 05:16, csütörtök | Belföld

Életfogytiglanra súlyosították a nyéstai emberölés egyik vádlottjának büntetését

Súlyosabb fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla a nyéstai emberölés vádlottjait, akik vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt; az egyik vádlott életfogytiglani büntetést kapott

2020. Július 08. 18:00, szerda | Belföld

Továbbra is lecsengőben a járvány, de a készültséget fenn kell tartani

Továbbra is lecsengőben a járvány, de a készültséget fenn kell tartani - írta a koronavirus.gov.hu szerdán a honlapján.