Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Június 22. 11:58, péntek | Belföld
Forrás: mti

Tizennégy embercsempész ellen emeltek vádat a fővárosban

Tizennégy embercsempész ellen emeltek vádat a fővárosban

Tizennégy ember ellen emelt vádat bűnszervezetben elkövetett embercsempészet miatt a Fővárosi Főügyészség - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

A főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint az elsőrendű vádlott - aki családi kapcsolatai révén kiterjedt harmadik országbeli kapcsolatrendszerrel és arab nyelvismerettel bír - három különböző csoportot is szervezett, hogy pénzért segítse illegális határátlépők Magyarországra, majd Nyugat-Európába jutását.

A csoportok - amelyeknek tagja volt az ügy további 13 vádlottja is - összehangoltan szervezték, majd végezték a külföldiek szállítását. Mind a három csoportot az elsőrendű vádlott irányította, a többi vádlott szervezőként, közvetítőként, felderítőként vagy sofőrként vett részt a bűnszervezet tevékenységében - tette hozzá a főügyész.

A vádlottak 2017 januárja és júniusa között a vád szerint legalább 150 illegális határátlépőt - főleg szír, iraki és pakisztáni állampolgárt - csempésztek át vagy kíséreltek meg átcsempészni a határon, tőlük 300 és 4800 euró közötti összegeket kértek, illetve kaptak a határról (Szerbiából, Romániából) Budapestre, majd Nyugat-Európába szállítás fejében.

A Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben, több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat. A bűncselekmény büntetési tételének felső határa egyes vádlottak esetében a húsz évet is meghaladhatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal