Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 09. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: mno / MTI

Átlépte a félmilliót a kiadott SZÉP-kártyák száma

Átlépte a félmilliót a kiadott SZÉP-kártyák száma

A kiadott Széchenyi-pihenőkártyák (SZÉP-kártya) száma április végén átlépte a félmilliót.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a három kibocsátó összesen 534 ezer kártyát bocsátott ki, az elfogadóhelyi szerződéseik száma pedig elérte a 21 ezret.

Az NGM adatai szerint április közepén összesen 17,4 milliárd forintot töltöttek fel a SZÉP-kártyákra, ennek 49 százalékát, 8,52 milliárd forintot a vendéglátás, 37 százalékát, 6,43 milliárdot a szálláshely és 14 százalékát, 2,45 milliárd forintot pedig a szabadidő alszámlára.

A Szállás.hu szállásfoglaló oldal kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a panziók több mint fele, a vendégházak és az apartmanok 37 százaléka is nyitott már erre a finanszírozási formára. Egyelőre még dominálnak a hotelek, háromból kettőben elfogadják a SZÉP-kártyát.

A Szállás.hu havonta mintegy 500 ezer látogatóval rendelkezik szezontól függően. Az első négy hónapra vonatkozó statisztikák a 2011-ben és 2012-ben január 1. és április 30. között rögzített foglalás alapján készültek. Bár a minta nem reprezentatív, jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat.

Körtvélyessy László, a kártya kibocsátásáért felelős miniszteri biztos korábban azt mondta, a SZÉP-kártya csak az idén több mint 20 milliárd forintos pótlólagos forgalmat generál a turizmusban és a vendéglátásban egyaránt, és nem lehet vele kikerülni az adózást.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.