Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 12. 13:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Több ezer éves kelta kést találtak egy szolnoki férfinél

Több ezer éves kelta kést találtak egy szolnoki férfinél

Muzeális értékű kelta kést találtak egy férfinél a rendőrök Szolnokon - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán a police.hu honlapon.

A közlemény szerint a rendőrök B. J. szolnoki lakásában, a ruhásszekrényben találták meg a régészeti leletet, amely ismeretlen időpontban és helyen, valószínűleg földmunka során kerülhetett elő.

A régészeti szakértő véleménye szerint az 50 centiméter hosszú, vasból készült kés az időszámításunk előtti 1-3. századból származik, és feltehetően egy kelta sírból való.

Hozzátették, B. J. azt mondta, hogy a régészeti leletet M. V-től vásárolta, aki pedig azt vallotta, hogy a tárgyat egy vásárban vette.

A két férfi ellen az NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának pécsi osztálya jogtalan elsajátítás vétségének gyanúja miatt folytat eljárást.

A közleményben az NNI felhívta a figyelmet, hogy aki a kulturális javak körébe tartozó talált idegen tárgyat vagy régészeti leletet nem szolgáltat be állami tulajdonba, jogsértést követ el. Ha valaki ilyen tárgyat talál, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi múzeummal vagy jelezze a rendőrségnek - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.