Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Május 02. 09:14, csütörtök | Helyi

Több mint hetvenen a véradáson

Több mint hetvenen a véradáson

A januárihoz képest majdnem hússzal többen, 73-an döntöttek úgy hétfő délután, hogy részt vesznek a Vöröskereszt által szervezett környei véradáson

Bár igazán az év eleji önkéntesek számát sem érheti zokszó, hiszen akkor a cudar időjárás ellenére 54-en adták vérüket.
Délután fél egytől várták az önkénteseket a Művelődési Házban, s Kissné Ágoston Éva véradó felelős örömmel konstatálta, hogy alig egy óra alatt már több mint tízen érkeztek az intézménybe, a számuk pedig este fél 6-ra a már említett 73-ig emelkedett úgy, hogy többen egészségügyi okok miatt nem adhattak vért. Régen nem jöttek már ilyen sokan! – állapíthatták meg elégedetten a szervezők, az pedig további bíztató hír, hogy jó ideje már nem múlik úgy el véradás Környén, amikor ne köszönthetnének első alkalmas önkénteseket; ezúttal Andor Ildikót, Czirkos Norbertet, Beckl Gábort és Balogh Endrét.


S bár a donorokat elsősorban természetesen az önzetlen segítségnyújtás vezérli, a Vöröskereszt helyi szervezete igazán kedves vendéglátással, finom szendvicsekkel, teával, üdítővel és csokoládéval mondott köszönetet mindannyiuk számára.
A Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából május 15-én, 17 órától tartja ünnepségét a környei szervezet a Művelődési Házban, ahol hagyományosan a többszörös véradókat is köszöntik. A községben véradásra legközelebb július 2-án lesz lehetőség, délután fél 1 és fél 6 között, szintén a Faluházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya