Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 20. 12:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint száz embert vert át egy internetes csaló

Több mint száz embert vert át egy internetes csaló

Első fokon, nem jogerősen a Dunaújvárosi Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönre ítélt egy férfit, aki 2018 januárja és 2020 februárja között 107 embert ejtett tévedésbe internetes oldalakon kínált nem létező termékekkel

- tájékoztatta a Székesfehérvári Törvényszék csütörtökön az MTI-t. Az üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények ügyében meghozott ítélet előkészítő üléseken született meg - közölték. A tettét beismerő vádlottra - a börtönbüntetés mellett - öt és fél millió forint értékben vagyonelkobzást rendeltek el és kártérítés megfizetésére is kötelezték. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A megállapított tényállás szerint a vádlott különböző internetes oldalakon műszaki cikkeket és pénzérméket kínált eladásra, valamint mások internetes hirdetéseire jelentkezett azzal, hogy az általuk keresett termékkel rendelkezik, továbbá balatoni szállások kiadását is hirdette. Sem a termékekkel, sem a szálláshelyekkel nem rendelkezett, célja a tévedésbe ejtett sértettek által előzetesen átutalt - 6300 és 240 ezer forint közötti - pénz megszerzése volt, amelyeket megélhetésére és játékszenvedélyére fordított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére