Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2011. Október 03. 09:21, hétfő | Helyi
Forrás: Salamon Gy.

Több százan vonultak Vértessomlón

Több százan vonultak Vértessomlón

Hosszú évek óta nem volt példa arra, hogy ragyogó napsütésben indulhasson útjára a szüreti felvonulás Vértessomló utcáin, ezért szombaton kifejezetten hálásak voltak a szervezők az égieknek.

Az október eleji, szokatlan meleg egy idő után meg is izzasztotta a fellépőket, s vendégeket egyaránt, bár lehet, hogy ebben a lerótt több kilométer, s pár pohárka ízletes borocska is szerepet játszott.
Aki teheti, minket kövessen… Meglessük a lányok kivillanó combját, de csak azért, hogy lássuk, a polkát hogy ropják. – így invitált a kisbíró, s a meghívást több százan fogadták el, köztük Bereznai Csaba Tatabánya, s Papp Péter Oroszlány alpolgármestere, s természetesen a kifejezetten szüretre érkező negyven bockhorni vendég is.
A Millenniumi Parkból délután három órakor indult el a Gesztesi vagányok muzsikájára a műsort adó helyi dalkör, valamint a mini, az ifjúsági, s a felnőtt tánccsoport, s ahogy követték egymást a táncos állomások, úgy gyarapodott az őket követők száma, s vált egyre vidámabbá a hangulat.
A táncosok rendületlenül ropták, a kínálók pedig rendületlenül töltötték a boros kocsiról kancsóikat, a legapróbb kis kocsmáros kötényén hirdette is a felirat: legszebb virág a borvirág.
De hagyományosan nemcsak a szervezők, s műsort adó csoportok tettek ki magukért, hanem a helyiek is. Több ház előtt vidám, szüreti összeállítás fogadta a látogatót, s még az átutazók sem restelltek időzni pár percet, hogy megörökítsék a hangulatos szüreti kellékeket.
A táncos megálló- és kínáló helyeken pedig finomabbnál finomabb sütemények, üdítők, borok várták a vendégeket, mert az is hagyomány, hogy a vértessomlói szüreti mulatságról senki sem távozhat korgó gyomorral, netán, szomját oltatlanul.

Címkék: szüret, vértessomló

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Külföld

Legkevesebb tizenhárman meghaltak egy spanyolországi diszkótűzben

Az először közölt hatról tizenháromra nőtt vasárnap délutánra a délkelet-spanyolországi Murciában történt diszkótűz halálos áldozatainak száma.

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Belföld

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében - közölte a vasúttársaság vasárnap az MTI-vel.