Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2011. December 08. 07:14, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Többlet a novemberi államháztartásban - tartható az éves hiánycél

Többlet a novemberi államháztartásban - tartható az éves hiánycél

Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – november végi hiánya 1247 milliárd forintra teljesült, ez a törvényi módosított előirányzatnak a 82,3 százalékát jelenti.

A MOL részvénycsomag vásárlására fordított kiadás egyszeri jellegű, ezért azt az éves összehasonlításban nem célszerű szerepeltetni. Az éves teljesítés vizsgálatakor és az előző évvel való összehasonlíthatóság céljából az elmúlt évben az ez időszakban még nem létező ágazati különadó bevételekkel, valamint a magánnyugdíj-pénztári vagyonelemek értékesítéséből előirányzott, még be nem folyt bevétel időarányos részével korrigált egyenleget használjuk. Ez a korrigált egyenleg az eredeti költségvetési előirányzathoz viszonyítva 123,2 százalék.

Az államháztartás központi alrendszerének november havi többlete 79,9 milliárd forintban teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 39,2 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 1,6 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 120,7 milliárd forintos szufficittel zártak.

2010-ben az államháztartás központi alrendszerének november végi deficitje 1304,8 milliárd forint volt, mely az éves teljesítés 146,7 százaléka. A tavalyi évben az államháztartás központi alrendszerének novemberi hiánya 172,0 milliárd forintot tett ki.

Az államháztartás központi alrendszerének 2011 november havi többletéhez jelentős mértékben hozzájárult, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból ebben a hónapban összesen 219,2 milliárd forintos bevétel realizálódott. Ezen túl a többlet elérésében szerepet játszanak a kormány évközi költségvetési stabilitást biztosító intézkedései. Mindezek együttesen biztonságosan tarthatóvá teszik az idei évi költségvetés hiánycélját.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 12:52, hétfő | Belföld

Földrengés rázta meg Szerencs térségét

Kisebb földrengés volt Szerencs közelében hétfő délelőtt – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

2020. Február 24. 11:22, hétfő | Belföld

Meghalt Csukás István író

Meghalt életének 84. évében Csukás István, a nemzet művésze – közölte Facebook-oldalán az Újszínház.

2020. Február 24. 07:43, hétfő | Belföld

Elkezdték vizsgálni az Olaszországból hazahozott karanténba került diákokat

Megkezdődött a vizsgálata annak a tizenegy középiskolás lánynak, két tanáruknak és a két sofőrnek, akik Olaszországból tértek haza és a koronavírus miatt karanténba kerültek

2020. Február 24. 07:22, hétfő | Belföld

Három napon át ülésezik az Országgyűlés

Az Országgyűlés háromnapos ülésbe kezd hétfőn, a képviselők délután két órában interpellálhatják a kormány tagjait.