Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Június 27. 03:15, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Tovább fejleszthetik a kerékpárhálózatot

Tovább fejleszthetik a kerékpárhálózatot

Az Új Széchenyi Terv keretén belül lehetőség nyílt a városi kerékpárhálózat fejlesztésére. A legutóbbi közgyűlés döntése értelmében Tatabánya pályázatot nyújt be a „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése” című, KDOP-4.2.

Schmidt Csaba polgármester kiemelte, a pályázat sikere esetén a gerinchálózat 80 százaléka kiépülhet Tatabányán. Hangsúlyozta, a nemrég felújított illetve kialakított kerékpárutak nincsenek összekapcsolva, amely szintén problémát jelent mind az autósoknak, mind a kerékpárosoknak. A pályázatnak köszönhetően megoldódhat a Közművelődés Háza mellett lévő buszmegálló tulajdonjogi kérdése is.
A pályázathoz szükséges terveket tatabányai szakemberek készítették el, bejárva a helyszíneket. A munkát a budapesti kerékpáros egyesület is segítette, a tervezők az ő észrevételeiket is figyelembe vették.
A polgármester elmondta, Alsógalla esetében vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy az utak kiszélesítésével alakítsanak ki kerékpársávokat.
Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő megjegyezte, régóta vágya a városnak a kerékpáros úthálózat. Hozzátette, a távlati tervek között szereplő síkvölgyi „bekötés” nemcsak közlekedési út, hanem jó kiránduló-útvonal is lesz majd.
Pleier Tamás képviselő kiemelte, a mostani a harmadik ciklus, amióta a kerékpárutak kérdése napirenden van. Mint mondta, fontos, hogy a Gyémánt Fürdőig menjen az új kerékpárút, hogy növelje a város idegenforgalmi értékét és vonzását.
A pályázat jó lehetőség arra, hogy a lakosság számára biztonságosabb hivatásforgalmi és turisztikai kerékpározási feltételeket teremtsen a városvezetés. Tovább nőhet a kerékpárosok száma és ezáltal egy fenntartható közlekedési forma erősödhet a városban.
A projekt teljes költsége a jelenlegi adatok szerint: 161 427 671 Ft; az igényelt támogatás összege 132 416 788 Ft.

Helytörténelem
Ügyfélszolgálat Programajánló
Közérdekű információk
Gazdasági Program
Közérdekű adatok
Polgármesteri tájékoztató a vagy...
Városi fűtéskorszerűsítési progr...
Bérbe adható helyiségek
Felhívás kisebbségi választásban...
Helyi adók
Tájékoztató okmányirodai ügyinté...
Az Állami Számvevőszék jelentése...
 

Címkék: kerékpárút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.