Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2011. Június 27. 03:15, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Tovább fejleszthetik a kerékpárhálózatot

Tovább fejleszthetik a kerékpárhálózatot

Az Új Széchenyi Terv keretén belül lehetőség nyílt a városi kerékpárhálózat fejlesztésére. A legutóbbi közgyűlés döntése értelmében Tatabánya pályázatot nyújt be a „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése” című, KDOP-4.2.

Schmidt Csaba polgármester kiemelte, a pályázat sikere esetén a gerinchálózat 80 százaléka kiépülhet Tatabányán. Hangsúlyozta, a nemrég felújított illetve kialakított kerékpárutak nincsenek összekapcsolva, amely szintén problémát jelent mind az autósoknak, mind a kerékpárosoknak. A pályázatnak köszönhetően megoldódhat a Közművelődés Háza mellett lévő buszmegálló tulajdonjogi kérdése is.
A pályázathoz szükséges terveket tatabányai szakemberek készítették el, bejárva a helyszíneket. A munkát a budapesti kerékpáros egyesület is segítette, a tervezők az ő észrevételeiket is figyelembe vették.
A polgármester elmondta, Alsógalla esetében vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy az utak kiszélesítésével alakítsanak ki kerékpársávokat.
Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő megjegyezte, régóta vágya a városnak a kerékpáros úthálózat. Hozzátette, a távlati tervek között szereplő síkvölgyi „bekötés” nemcsak közlekedési út, hanem jó kiránduló-útvonal is lesz majd.
Pleier Tamás képviselő kiemelte, a mostani a harmadik ciklus, amióta a kerékpárutak kérdése napirenden van. Mint mondta, fontos, hogy a Gyémánt Fürdőig menjen az új kerékpárút, hogy növelje a város idegenforgalmi értékét és vonzását.
A pályázat jó lehetőség arra, hogy a lakosság számára biztonságosabb hivatásforgalmi és turisztikai kerékpározási feltételeket teremtsen a városvezetés. Tovább nőhet a kerékpárosok száma és ezáltal egy fenntartható közlekedési forma erősödhet a városban.
A projekt teljes költsége a jelenlegi adatok szerint: 161 427 671 Ft; az igényelt támogatás összege 132 416 788 Ft.

Helytörténelem
Ügyfélszolgálat Programajánló
Közérdekű információk
Gazdasági Program
Közérdekű adatok
Polgármesteri tájékoztató a vagy...
Városi fűtéskorszerűsítési progr...
Bérbe adható helyiségek
Felhívás kisebbségi választásban...
Helyi adók
Tájékoztató okmányirodai ügyinté...
Az Állami Számvevőszék jelentése...
 

Címkék: kerékpárút

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 18:06, vasárnap | Kék hírek

Közlekedési vitából lett brutális verés és orrcsonttörés

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2020. Március 29. 17:03, vasárnap | Belföld

Bankszövetség: a magyar bankrendszer a koronavírus-járvány idején is stabil

A magyar bankrendszernek magas a tőkeellátottsága, stabilan működik, a járvány korábbi szakaszában a lakosság részéről jelentkező nagyobb készpénzigényt is tudta kezelni

2020. Március 29. 15:33, vasárnap | Belföld

Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás betartatását reggel 8 órától - írta a honvedelem.hu szombat este.

2020. Március 29. 14:00, vasárnap | Életmód

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett koronavírus szempontjából

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon