Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 20. 09:27, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Tovább növelte szántóföldi területeit a Mészáros Csoport

Tovább növelte szántóföldi területeit a Mészáros Csoport

Újabb két agrárcég akvizíciójával növelte a szántóföldi növénytermesztésre alkalmas területeit a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Holding

Magyarország legnagyobb földterülettel rendelkező vállalatcsoportja az Agro-Várkony Csoport és az Aranyszarvas Csoport felvásárlásával tovább erősítette vezető pozícióját az agráriumban.

A Mészáros Csoport azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy a mezőgazdasági ágazatban csaknem 20 termelő vállalatukkal több mint 50 ezer hektáron gazdálkodnak, és a cégcsoport legfőbb célja, hogy Magyarország legnagyobb élelmiszer- és takarmányalapanyag gyártója legyen, ezzel biztosítva Magyarország élelmiszeriparának stabil alapanyagellátását, melynek érdekében folyamatosan keresi itthon és külföldön az üzleti lehetőségeket, valamint az olyan nagyüzemi gazdálkodásra megfelelő mezőgazdasági területeket, amelyek ezt segítik elő, de egyre gyakoribb, hogy maguk a területekkel rendelkező termelők kínálják fel földjeiket megvételre a vállalatcsoportnak.

A Talentis Agro Holding vezető pozícióját olyan korszerű technológiák és digitalizációs megoldások révén valósítja meg, mint például a tavasszal átadott hársfamajori öntözőtelep, vagy a nemrégiben Jánossomorján ünnepélyes keretek között felavatott gabonatároló siló, szárító, tisztító és kiszolgáló technológia, mellyel akár hosszú ideig biztonságosan és megfelelő minőségben raktározható a szemes termény - írták.

Jelezték, hogy a holding stratégiai céljai között olyan beruházások szerepelnek, melyekkel képes a további stabil növekedésre ebben a kihívásokkal teli gazdasági környezetben.

Ezt a törekvést támasztja alá az a közelmúltban történt két sikeres akvizíció is, melynek eredményeképpen a Talentis Agro Holding égisze alatt folytatja működését a klasszikus növénytermesztéssel foglalkozó Agro-Várkony és az Aranyszarvas Csoport - tették hozzá.

A Szolnok környéki földeken gazdálkodó Agro-Várkony Csoport 1350 hektár haszonbérleti területtel rendelkező, 1,2 milliárd forintos árbevételű cégcsoport, mely három céget ölel fel: Agro-Várkony Kft., Triticum Hungária Vital Kft., Piroska-Agro Kft.

Az Aranyszarvas Csoport egy 1,1 milliárd forintos árbevételű, 1100 hektár földterületen tevékenykedő cégcsoport, melynek Tápiószentmártonban van a székhelye, és négy céget foglal magában: Aranyszarvas Zrt., Kőrösi Kft., Aranyszarvas Szövetkezet, Juropa Kft. - közölték.

"A Talentis Agro Holding működésének első öt évében kiemelt célunk volt nemcsak egy megbízhatóan működő cégcsoport felépítése, hanem a piacvezető szerep elérése is, melyet a növénytermesztés területén sikeresen teljesítettünk, továbbá az idei horvátországi akvizícióval nagyot léptünk előre a nemzetközi terjeszkedéssel kapcsolatos terveinket illetően is. Jelenleg idehaza több mint 50 000 hektáron gazdálkodunk, és ezzel a közép-magyarországi régióban történő két felvásárlással tovább erősítjük az agráriumban elfoglalt meghatározó szerepünket és a hazai ellátásbiztonságot" - idézték a közleményben Mészáros Lőrincet, a Mészáros Csoport tulajdonosát.

"Az akvizíciókkal elérni kívánt céljaink között szerepel a hatékonyság növelése, a nagyobb táblaméretek, az egyszerűsített vetésterv, a homogén áru előállítása, valamint a szántóföldi zöldségek termesztése és a vetőmagelőállítás. A mezőgazdaságban mindig voltak és lesznek is kiszámíthatatlan tényezők, mind időjárási, mind gazdasági értelemben. Ebben a folyamatosan változó környezetben kell megtalálnunk azokat a jövőbe mutató megoldásokat, amelyekkel minimalizálhatjuk a negatív hatásokat, és felkészülhetünk a kihívásokra. Az új akvizíciók is abban segítenek, hogy több lábon állhassunk, és diverzifikálhassuk a portfóliónkat" - tette hozzá Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint.

Címkék: mészáros csoport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.