Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 07. 07:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Továbbra is az autóiparban vannak a legvonzóbb munkahelyek

Továbbra is az autóiparban vannak a legvonzóbb munkahelyek

Harmadik alkalommal osztották ki Magyarországon a legvonzóbb munkáltatóknak járó Randstad Award díjat: az előző két évhez hasonlóan ismét az autóipar adta a legvonzóbb vállalatokat

- közölte szerda este az MTI-vel a díjátadó Randstad, amely a hazai munkaerő-közvetítő és -kölcsönző piac egyik meghatározó szereplője.
Közleményükben azt írták: a világ legnagyobb munkáltatói márkakutatásának magyar eredményei szerint a legnagyobb foglalkoztatók között az Audi Hungaria és a Mercedes továbbra is a két legvonzóbb munkáltató, bár az élen változott a sorrend: idén az Audi Hungaria bizonyult a legnépszerűbbnek. A magyar munkavállalók több mint 63 százaléka szeretne az Audi Hungariánál dolgozni, míg a Mercedesnél 61 százalékuk helyezkedne el szívesen.

A Randstad Award harmadik helyezését, a "legvonzóbb tisztán magyar tulajdonú cég" elismerést kiérdemlő Szerencsejáték Zrt. szerezte meg. Emellett saját szektorában kiemelkedő eredményéért különdíjat kapott az OTP, a Mol, a Richter Gedeon, a LEGO, a DM és a Nestlé is. Továbbá a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Tesco nyerte el a "legismertebb munkáltató" címet.

A Randsad kitért arra is, hogy bár a munkáltatók között két autóipari cég végzett az élen, iparági szinten már a szolgáltató szektor megítélése a legjobb.

Az 1960-ban alapított Randstad jelenleg több mint 40 országban működő irodáival a világ második legnagyobb személyzeti tanácsadó cégének tekinthető. Magyarországon már tíz éve van jelen a cég, amely a hazai munkaerő-közvetítő és -kölcsönző piac egyik legmeghatározóbb szereplője. Csapatuk több fő területen közvetít és kölcsönöz elsősorban diplomával rendelkező munkavállalókat: üzleti támogató központok munkatársainak megtalálása mellett pénzügyi, értékesítői, mérnöki, HR és IT területen dolgozó közép- és felsővezetők kiválasztásában segít.

A Randstad Award a világ legnagyobb független felmérése a munkáltatói márkákról, amely a világgazdaság 75 százalékát lefedő 25 ország munkaerőpiacát vizsgálja. A kutatás keretében a legnagyobb munkaadók és a különböző szektorok megítélése mellett a munkaerőpiac legfontosabb mozgatórugóit elemzik. Az adatok gyűjtését és feldolgozását egy független kutatóintézet, a belga ICMA csoport végzi, életkor, nem és régió szerint reprezentatív mintán, a 18-65 éves korosztályban. A 2016-os kutatásban globális szinten több mint 200 ezer Magyarországon több mint 4 ezer potenciális munkavállaló vett részt. Az adatfelvétel Magyarországon 2015. szeptember és december között, online megkérdezéssel zajlott - olvasható a cég közleményében.

Címkék: autóipar, ipar, munkahely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.