Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Szeptember 30. 09:10, szerda | Helyi sport

Továbbra is mumus a Csurgó 

Továbbra is mumus a Csurgó 

30-25-ös vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Csurgó U23 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

A hazai csapat szinte végig előnyben volt, a lefújás előtt pár perccel azonban egyenlíthetett volna a TAC. A helyzet kimaradt, a vége öt gólos csurgói győzelem lett. Tavaly nem ment a Tatai AC-nak a Csurgó U23 ellen, ősszel Csurgón 28-26-ra, tavasszal, Tatán 26-24-re nyertek a Somogy megyeiek.

Most sem kezdődött jól a találkozó, a hazaiak hamar előnybe kerültek, a 10.percben 7-4-re, a huszadikban pedig már 13-8-ra vezettek. A tatai védelem ekkor nem tudta hatékonyan szűrni a csurgói támadásokat, elöl pedig sok volt az egyéni akció, amit a vendéglátók ki tudtak védekezni. A félidő második felében aztán feltámadt a TAC, a támadósor egyre többször tudta végigvinni a figurát és hátul is keményebb lett a fal. Az ötgólos hátrányból sikerült lefaragni, a szünetre 14-12-es csurgói előnnyel vonulhattak a csapatok.
A második játékrészt is lendületesen kezdte a TAC, 15-14-nél utolérhette volna ellenfelét, de a támadás nem sikerült. Beleerősített a fiatal csurgói csapat is, és kihasználva az újra előjövő tatai hibákat, visszaállította az 5 gólos különbséget. Az ötvenedik percben 24-19 volt „oda”, de a TAC nem adta fel és néhány perc alatt újra szorossá tette a találkozót. 26-25-nél ismét lehetőség nyílt az egyenlítésre, ám a helyzet kimaradt és az ellentámadásból gólt kaptunk. Innen már nem volt visszaút, a vége 30-25 lett a Csurgónak.
Férfi kézilabda NBI/B, 3.forduló:
Csurgó KK U23 – Tatai AC 30-25 (14-12)
Legjobb tatai góldobó: Vaskó Péter 7
„Csalódott vagyok, rengeteget hibáztunk, saját magunkat vertük meg. Fejben kell rendbe tenni a csapatot, mert nehéz sorozat előtt állunk. Hatvan percen keresztül kell koncentrálnunk, mert csak akkor tudunk eredményesen szerepelni, ha egységesen, csapatként játszunk” – mondta a találkozó után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Az elején egy kicsit bent maradtunk az öltözőben, az ellenfél elhúzott, utána pedig végig futnunk kellett ez eredmény után. Feljöttünk és sokáig tartottuk a két gólos különbséget. Sokat voltunk emberhátrányban, de még így is, a vége felé egyenlíthettünk volna, sajnos, nem sikerült” – tette hozzá Vaskó Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás