Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Április 29. 13:09, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - MSZP: Tatabányán fideszes családtagok nyithatnak üzletet kereskedői múlt nélkül

Trafik - MSZP: Tatabányán fideszes családtagok nyithatnak üzletet kereskedői múlt nélkül

Tatabányán a képviselő-testület fideszes frakcióvezetőjének lánya négy trafik pályázatát nyerte el kereskedői múlt nélkül, a helyi kulturális központ ügyvezetőjének eddig könyvtárosként dolgozó felesége pedig két üzletet nyithat - közölte az MSZP Komárom megyei elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Lukács Zoltán, aki a párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese is, elmondta, "nem tudjuk véletlennek tekinteni azt, hogy több száz pályázó közül a fideszes politikusok vagy családtagjaik kaptak lehetőséget trafikot nyitni". Kijelentette, ha igaznak bizonyul, hogy pártfórumokon döntöttek a pályázatokról, akkor az MSZP a legfőbb ügyészhez fordul, mert az ügy vezető politikusokat érintő bűncselekmény.
Úgy fogalmazott, a trafikügyben Tatabányán is látszik a "Fidesz ujjlenyomata".
Hozzátette: a településen 300 helyett két hónap múlva már csak 36 üzletben lehet cigarettát venni, az üzleteket összesen 18 tulajdonos birtokolja.
Lukács Zoltán szerint a dohánytermékek forgalma Tatabányán hatmilliárd forint egy évben, így egy üzletre évente 17 millió forint forgalom esik, ha a parlament elfogadja Lázár János államtitkárnak az árrést négyről tíz százalékra emelő javaslatát.
A politikus számítása szerint a tatabányai képviselő-testület fideszes frakcióvezetőjének családja közel hetvenmillió forintos garantált haszonhoz juthat, ha a törvény megszületik. Az eddig könyvtárosként dolgozó, a Vértes Agora kulturális központ ügyvezetőjének felesége is 34 millió forintos haszonra számíthat, ami körülbelül 30 évi bére - mondta Lukács Zoltán, majd hozzátette, hogy kereskedelmi lehetőséget kapott az oroszlányi fideszes alpolgármester és egy dorogi fideszes képviselő édesanyja is.

Címkék: Párt-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).