Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Február 13. 14:47, hétfő | Helyi sport

TSC birkózó szakosztály legfrissebb hírei

TSC birkózó szakosztály legfrissebb hírei

A Tatabányai Sport Club birkózó szakosztálya versenyzői és edzői nem csak a szőnyegen jeleskedtek, hanem egyéb területeken is sikereket értek el az utóbbi időben.

Nevezetesen egy Budapesten rendezett országos versenybírói konferencia keretében kapott tovább képzést a mintegy 60 regisztrált hazai birkózó bíró, ahol a Tatabányai Sport Club színeit Szabó Róbert és Csík Annamária képviselte. Bacsa Péter vezette bíróbizottság a 2012. év új szabályairól tartott előadásokat és megtörtént a 2011. év értékelése is. Nagy örömünkre a „2011-es év fiatal bírója” kitüntető címet a tatabányai illetőségű Szabó Róbertl érdemelte ki . A bíróbizottsági elnök indoklásában megemlítette, hogy Robi hosszú idő óta kimagaslóan magas színvonalon teljesít a versenyeken, és ezért teljesen megérdemelten részesül a kitüntető címben.

Szombathelyen, a Grand Prix világkupa néven 2012. február 11.-12. több mint 20 ország részvételével egy nagy nemzetközi verseny bonyolítottak le. Az ünnepélyes megnyitó keretében Dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, elismerésben részesítette a 2011 évben nemzetközileg legjobban teljesítő magyar birkózókat. Itt is nagy sikert aratva a Tatabányai Sport Club birkózója Turák Pál lett 2011. év legjobb versenyzője a veterán kategóriában a világbajnoki III. helyezésével.
A szakosztály és az egyesület gratulál a két kiváló sportembernek, akik egyben a birkózó szakosztály utánpótlás edzői is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.