Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Július 24. 10:17, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Tűzvész Horvátországban - magyarokat is kimenekítettek

Tűzvész Horvátországban - magyarokat is kimenekítettek

Mintegy ötven magyar állampolgár is van azok között, akiknek el kellett hagyniuk a horvátországi Selce egyik kempingjét hétfőn a közelben tomboló erdőtűz füstje miatt, de senki nem volt életveszélyben, és estére visszatérhettek szálláshelyükre - közölte a zágrábi magyar nagykövetség kedden az MTI érdeklődésére.

Magyar József, a követség első beosztottja elmondta: Selce azonos nevű kempingjében 49 magyar állampolgár volt bejelentkezve. Közülük többen felhívták a zágrábi nagykövetséget, miután a hatóságok felszólították a vendégeket, hogy a kiterjedt sűrű füst miatt hagyják el a tábort. A kempingezők csak néhány óra múltán térhettek vissza. A tűz lakott területig nem ért el, és senki egy pillanatig nem volt veszélyben, aki mégis úgy érezte, annak a helyi idegenforgalmi hivatal szállodai elhelyezést biztosított.
A több mint 300 emberrel a helyszínen lévő katasztrófavédelmi egységek és a honvédség megítélése szerint kedden sikerül visszaszorítani az erdőtüzet. Mérséklődött a hétfőn még rendkívül erős, néhol száz kilométeres sebességet is meghaladó szél, így fel tudnak szállni a tűzoltó repülőgépek.
A 8-as számú, adriai fő közlekedési út északi oldalán továbbra is ég a hegyoldal, de a tűz nem terjedt át a tengerparti oldalra. Selce és Crikvenica között újból megnyitották a hétfőn lezárt utat, Selce és Novi Vinodolski között azonban még mindig nem lehet közlekedni a terjengő füst miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).