Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2011. Július 16. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Ötvenhétezer forint lesz a közmunkás bére

Ötvenhétezer forint lesz a közmunkás bére

Ötvenhétezer forintot kapnak majd havonta a közmunkások, amelyet hetente, a munkavégzés alapján fizetnek ki - mondta Pintér Sándor belügyminiszter.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy 'napról napra nagyobb a rend' az országban, ezt jelzi, hogy ezerrel több fogvatartott van a börtönökben a kormányváltás óta. Hozzátette: ez nem az esetek számának növekedésével, hanem a szigorúbb kivizsgálási eljárással függ össze.

A közmunka nem kötelező jellegű, csupán egy lehetőség, amelyre jelentkezhetnek az emberek - mondta Pintér Sándor a Magyar Nemzetnek adott interjújában. 'Más kérdés, hogy aki nem jön, esetleg nem kap majd más szociális támogatást.' - tett hozzá a belügyminiszter. A kormány ígérete szerint azonban a közmunkát végzők jobb életkörülményeket biztosító ellátásban részesülnének a korábbi szociális támogatáshoz képest. Ez alapján a közmunkások havi ötvenhétezer forintot kapnak majd, amelyet hetente, a munkavégzés alapján fizetnek ki - tájékoztatott Pintér.

A program keretén belül egyszerűsített tananyaggal oktatnák a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, állattartás területén dolgozókat. Emellett új beruházásoknál és katasztrófavédelmi feladatoknál vennék igénybe a közfoglalkoztatottakat.

Növekszik a fogvatartottak száma

Pintér Sándor az interjúban beszélt arról is, hogy 'ezer fővel több fogvatartott van a büntetés-végrehajtási intézetekben a kormányváltás óta'. Ennek köszönhetően jelentősen növekedett a lakosság biztonságérzete, az országban 'napról napra nagyobb rend van' - tette hozzá a belügyminiszter.

Pintér Sándor arra számít, hogy a következő időszakban több bűncselekményt regisztrálnak és több elkövetőt fognak el. Hangsúlyozta, hogy ennek nem az esetek számának a növekedése az oka, hanem az, hogy a rendőrök több ügyet derítenek fel, és több vádemelési javaslattal fordulnak az ügyészségekhez, bíróságokhoz.

Elindult az a program is, amelynek célja, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek lakói hasznos, termelő tevékenységgel töltsék el napjaikat. Egyenruhákat varrnak a rendőröknek, de jelentős a cipőgyártás is. Ennek köszönhetően növekedett az intézmények biztonsága. A kormány távlati célja, hogy a börtönöket a fogvatartottak tartsák el - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Pintér Sándor.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: munkás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 18:08, kedd | Belföld

Hamis és rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést találtak két kamionban

Több mint négyszázezer hamis és rossz minőségű védőmaszkot, valamint nyolcvanezer egyéb egészségügyi védőeszközt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópályán két kamionban

2020. Július 07. 15:06, kedd | Belföld

Ötödször is elrajtol a Budapest Urban Games

Augusztus 29-én több százan úszhatják át a Dunát, futhatnak, jógázhatnak a közterületeken és kipróbálhatják a street workoutot.

2020. Július 07. 13:11, kedd | Belföld

Májusban 92,7 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma

Májusban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 98,4 százalékkal,

2020. Július 07. 10:46, kedd | Belföld

Még a koronavírus első hulláma sem ért véget

Még Magyarországon sem ért véget a koronavírus-járvány első hulláma, hiszen mindennap érkeznek hírek újabb megbetegedésekről