Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Június 09. 09:17, csütörtök | Helyi
Forrás: tatabánya

Új buszmegállók az Ipari Parkban

Új buszmegállók az Ipari Parkban

Befejeződött az Ipari Park infrastrukturális fejlesztésének újabb üteme: gyalogátkelőhelyek és új buszmegállók segítik ezentúl a gyárak dolgozóit a Búzavirág úton.

Az Önkormányzat kiemelt szándéka, hogy a több mint 10.000 embernek munkát adó Ipari Park közlekedési hálózata lépést tudjon tartani a megnövekedett igényekkel. Annak érdekében, hogy a tömegközlekedés biztonságosabb legyen, és hogy a forgalmi dugók is megszűnjenek, közel hetven millió forintos beruházással három új fedett várós buszmegálló-ezek közül kettő dupla megálló és hozzá tartozó peron készült el. Így már akár 5 busz is meg tud majd állni egyszerre, emellett új gyalogos-átkelőhelyeket is kialakítottak ezzel is növelve a közlekedés biztonságát. A Búzavirág utcán a Delphi előtti megállótól rövid szakaszon kerékpárút épült, amely beletorkollik a város irányába haladó meglévő kerékpárútba. A beruházásnak köszönhetően jelentősen javult az Otto Fuchs, a Delphi és az Alpla gyárak buszközlekedéssel való megközelítése a forgalom szervezettsége.

A közgyűlés döntésének köszönhetően azonban a mostani beruházás befejeztével sem áll majd le az Ipari parki úthálózat fejlesztése: megkezdődtek az előkészületek az Üveggyári út meghosszabbítására is, de a most átadott területen is előkészítették a lámpás csomópont kialakításához szükséges műszaki feltételeket egy későbbi fejlesztés lehetőségére gondolva. A Szarkaláb utcai buszfordulóban lehetőség van egy újabb buszöböl és összekötő út kialakítására is az Alpla felé, ha erre a későbbiekben szükség lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya