Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 01. 00:00, szerda | Helyi

Új buszmegállók kertvárosban

Új buszmegállók kertvárosban

Hamarosan elkészül a Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációját célzó beruházás - KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0001 – részeként, egy a köz– és közlekedésbiztonság javulását célzó fejlesztés, amely folyópályás buszmegállók és energiatakarékos LED-es közvilágítás kiépítését jelenti a Petőfi utcában. A fejlesztésről Schmidt Csaba polgármester és Pataki Zoltánné, a városrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót a helyszínen.
Folyamatban van a városrehabilitáció akcióterületének délkeleti sarkában a folyópályás buszmegálló pár létesítése, és az ehhez szükséges forgalomtechnikai beavatkozások kialakítása – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől, aki kiemelte a beruházás közlekedésbiztonsági fontosságát. A buszközlekedéshez kapcsolódóan a Petőfi utca korszerű, és energiatakarékos közvilágításának kiépítésével az épített környezet minőségét fejlesztjük, melynek révén javul a köz- és közlekedésbiztonság. A Petőfi utcában az autós forgalom mellett, jelentős a gyalogos és kerékpáros forgalom is, így indokolttá vált a közvilágítás kialakítása is. Az energiatakarékos közvilágításának kiépítését helyi vállalkozóval készítettük el, egy szintén tatabányai cég - a Wemont Kft - által kifejlesztett LED-es lámpákkal. A fejlesztéssel a lakótelep elszigetelődését kívánjuk mérsékelni, a várossal való fizikai kapcsolatait erősíteni, ami hozzájárul az akcióterület kohéziójának erősítéséhez is – hallhattuk a városvezetőtől.
Pataki Zoltánné, a városrész önkormányzati képviselője a lakosság türelmét kérte a munkálatok idejére, ami némi forgalomlassítással jár az érintett útszakaszon. A képviselőasszony arról is beszámolt, hogy a következő hetekben az új buszmegállókat érintő járatokról is döntés születik.
Az akadálymentesített peronokkal ellátott buszmegállók kiépítésére már nagy szükség volt, amely most az Új Széchenyi terv keretében megvalósulhatott. A gyalogos átkelőhelyek és az autóbusz megállóhelyek peronjai között szilárd burkolatú járda építésére is sor került, ezzel is biztosítva a lakosság biztonságos közlekedését. A forgalomtechnikai beavatkozások közúti jelzőtáblák kihelyezését, és fehér illetve sárga színű burkolati jelek felfestését foglalják magukban. A beruházás kivitelezője a Geotech Kft. és a Dialcont Kft. által alkotott konzorcium. A teljes beruházás értéke meghaladja a 21 millió forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya