Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2018. November 21. 09:48, szerda | Helyi

Új Fitneszparkkal bővül Tatabánya!

Új Fitneszparkkal bővül Tatabánya!

Tatabánya Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a város sportolási lehetőségeinek bővítésére és fejlesztésére. Ennek fényében egy sikeres pályázatnak köszönhetően, a Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Program keretében új szabadidős mozgástérrel gazdagodik és bővül a Gál István lakótelep. A sajtótájékoztatón részt vett Schmidt Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, Pleier Tamás önkormányzati és körzeti képviselő valamint Kupcsok Péter a Fidelitas tatabányai elnöke.

Az úgynevezett „street – workout”, azaz a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok manapság nagyon népszerűek, hiszen valamennyi korosztály számára lehetőséget teremtenek a szabadidő hasznos eltöltésére. Ráadásul igazi közösségi térként funkcionálnak: új baráti kapcsolatok kialakulásának helyszínei lehetnek, a családok aprajának-nagyjának egyaránt kiváló hétvégi, de akár hétköznapi programot nyújthatnak, több generáció együttsportolásának alkalmát teremtik meg.

A sportpark fő ismertetője, hogy a területén felállított eszközök tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámaszozásra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmasak. Nemrégiben került átadásra hasonló, szabadtéri eszközpark Újvárosban, a Kodály tér szomszédságában, amely töretlen sikernek örvend a mozogni vágyó lakók körében.

A munkálatok kivitelezése során a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési, és Közbeszerzési Zrt. műszaki ellenőrként és a beruházás lebonyolítójaként vesz részt. Az épülő park 150 négyzetméteres, gumiborítású alapterületen fog elhelyezkedni. A balesetek elkerülése és megelőzése érdekében az edzőtér köré 50 centiméter széles, szintén gumiburkolatú biztonsági sáv is kerül. A területen 6 elemcsoport, húzódzkodó, fellépő egység, fekvőtámaszozó, létra függeszkedő, tolódzkodó, korlát, bordásfal, hasizom erősítő telepítésére kerül sor, amely összesen 16 darab eszközt jelent. A park igénybevétele elérhető lesz minden tatabányai lakos számára, Gál István lakótelep 710. mögötti zöld területen. Az eszközök rendeltetésszerű használatát egy útmutató tábla is segíteni fogja.

A beruházás értéke közel 18 millió forint, mely a Nemzeti Sportközpontokkal kötött együttműködési megállapodás eredményeként valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 02. 14:46, szerda | Helyi

A Bridgestone Tatabánya adományokkal támogatta a helyi szociális intézmények járvány elleni védekezését

A Bridgestone Tatabánya Kft. a járvány elleni védekezést elősegítő eszközökkel támogatott több Komárom-Esztergom megyében tevékenykedő szociális intézményt.

2020. Október 28. 09:30, szerda | Helyi

A Bridgestone új motorabroncsai magasabb szintekre emelik a motorozást

A Bridgestone bejelentette a sport-túra motorok kategóriájának új, meghatározó abroncsát, a Battlax Sport Touring T32-t és T32 GT-t.

2020. Október 21. 09:22, szerda | Helyi

Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák

Sikeres volt a Bridgestone és a helyi állatotthon örökbefogadást támogató közös akciója

2020. Október 08. 14:29, csütörtök | Helyi

Most mindenki segíthet, hogy égig érjen a bátorság

Adománygyűjtést indít a Bátor Tábor