Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2018. November 21. 09:48, szerda | Helyi

Új Fitneszparkkal bővül Tatabánya!

Új Fitneszparkkal bővül Tatabánya!

Tatabánya Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a város sportolási lehetőségeinek bővítésére és fejlesztésére. Ennek fényében egy sikeres pályázatnak köszönhetően, a Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Program keretében új szabadidős mozgástérrel gazdagodik és bővül a Gál István lakótelep. A sajtótájékoztatón részt vett Schmidt Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, Pleier Tamás önkormányzati és körzeti képviselő valamint Kupcsok Péter a Fidelitas tatabányai elnöke.

Az úgynevezett „street – workout”, azaz a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok manapság nagyon népszerűek, hiszen valamennyi korosztály számára lehetőséget teremtenek a szabadidő hasznos eltöltésére. Ráadásul igazi közösségi térként funkcionálnak: új baráti kapcsolatok kialakulásának helyszínei lehetnek, a családok aprajának-nagyjának egyaránt kiváló hétvégi, de akár hétköznapi programot nyújthatnak, több generáció együttsportolásának alkalmát teremtik meg.

A sportpark fő ismertetője, hogy a területén felállított eszközök tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámaszozásra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmasak. Nemrégiben került átadásra hasonló, szabadtéri eszközpark Újvárosban, a Kodály tér szomszédságában, amely töretlen sikernek örvend a mozogni vágyó lakók körében.

A munkálatok kivitelezése során a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési, és Közbeszerzési Zrt. műszaki ellenőrként és a beruházás lebonyolítójaként vesz részt. Az épülő park 150 négyzetméteres, gumiborítású alapterületen fog elhelyezkedni. A balesetek elkerülése és megelőzése érdekében az edzőtér köré 50 centiméter széles, szintén gumiburkolatú biztonsági sáv is kerül. A területen 6 elemcsoport, húzódzkodó, fellépő egység, fekvőtámaszozó, létra függeszkedő, tolódzkodó, korlát, bordásfal, hasizom erősítő telepítésére kerül sor, amely összesen 16 darab eszközt jelent. A park igénybevétele elérhető lesz minden tatabányai lakos számára, Gál István lakótelep 710. mögötti zöld területen. Az eszközök rendeltetésszerű használatát egy útmutató tábla is segíteni fogja.

A beruházás értéke közel 18 millió forint, mely a Nemzeti Sportközpontokkal kötött együttműködési megállapodás eredményeként valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 15. 09:18, hétfő | Helyi

ELLOPTA ÉS ELADTA AZ ESZKÖZÖKET

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 31 éves férfival szemben, aki egy neszmélyi présházból lopott szerszámokat.

2021. Január 12. 08:42, kedd | Helyi

A világ vezető autógyártói ismét a Bridgestone-t választották 2020-ban

A Bridgestone EMIA több mint 80 új gyári elsőszerelést (OE) biztosított 13 autógyártó számára több mint 30 járműtípushoz.

2020. December 18. 08:49, péntek | Helyi

Jogpontok - Sajtótájékoztató

2021. Március 06. 18:10, szombat | Belföld

Szünetel a személyes ügyintézés a közműszolgáltatóknál

Szünetel a személyes ügyintézés a közműszolgáltatóknál a koronavírus terjedésének megakadályozására tett kormányzati intézkedésekkel összhangban - közölték a közműszolgáltatók szombaton az MTI-vel.