Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 18. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új foglalkoztatási program indul fiataloknak

Új foglalkoztatási program indul fiataloknak

A program keretein belül a 7. és 8. osztályba járók, valamint a 8. osztály és a szakiskola első évfolyamának tanulói ösztöndíjat kapnak, amely havonta 10 ezer és 18 ezer forint közötti összeg lehet. Tassó László országgyűlési képviselő, polgármester az M1 ma reggel című műsorában azt mondta: szeretnék, ha a szakképzésbe minél többen csatlakoznának be, és sokan vannak akik családi körülményeik, vagy anyagi helyzetük miatt ezt nem tudják megtenni.

A képviselő kifejtette, az ösztöndíjrendszer 3 lábon áll: függ a tanulmányi eredménytől, és további feltétel, ha hiányszakmában tanul valaki, valamint tanulószerződése van egy céggel. Ha mindhárom feltételnek megfelel, akkor akár 40-60 ezer forint nettó összeget is kaphat. A hiányszakma és a tanulószerződés feltételrendszere már él, a harmadik láb szeptembertől lép életbe – emelte ki Tassó László.

Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár elmondta: az új program két hónapig tart majd. A hiányszakmákat illetően az államtitkár kiemelte a fémipart, a hegesztőket, CNC-forgácsolókat, a gépi forgácsolókat.

A nyári diákmunkával kapcsolatban Tassó László kifejtette: a nyári munkák során a diákok kulturális rendezvényen dolgozhatnak a különböző településeken, de készíthetnek szociográfiai felméréseseket, vállalhatnak irattári, építőipari munkát és az árvízi védekezés utáni helyreállításban is foglalkoztathatók lesznek a nyáron. Minderről a hirado.hu ad tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.