Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Október 02. 08:38, csütörtök | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Új műfüves pálya épül

Új műfüves pálya épül

Megkezdődtek az új műfüves pálya építésének munkálatai a Jubileum parkban.

A korábban aszfalttal borított pályát nyolcszáz négyzetméteren borítják be műfűvel, majd a létesítmény fölé túlnyomásos sátor kerül, hogy a focipályát télen is biztonsággal lehessen üzemeltetni – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.A korszerűsítések megvalósításánál igyekeztünk figyelembe venni a sportkedvelő tatabányaiak és a sportolóink javaslatait – mondta el Schmidt Csaba.

A Jubileum parkban sportolnak a legtöbben városunkban, és itt zajlik a kispályás labdarúgó bajnokság is, ötven csapat részvételével, a jelenleg használt két műfüves pálya így néha kevésnek bizonyul, igény van a bővítésre. A polgármester tájékoztatott: a Jubileum park fejlesztésének harmadik ütemében megvalósuló beruházás közel 55 millió forintba kerül. A pályát télen is használhatják majd a kispályás labdarúgók, a délelőtti órákban pedig tornaórákat tarthatnak itt a környező iskolák a mindennapos testnevelés keretében. Szeptember elején kezdődtek el a 20 méter széles, 40 méter hosszú pálya építésének munkálatai, melyet várhatóan december végén vehetnek birtokukba a sportolók. Az új pályát a Városi Szabadidősport Szövetség üzemelteti majd.A kivitelező Pharos 95 Kft. szakemberei a sátor helyének lealapozása után a pályáról szivárgó csapadékvíz elvezetésére vízelvezető csöveket építenek a pálya alapjába, majd azt többféle szemcsenagyságú zúzott kővel borítják. Erre kerül az 50 milliméter szálhosszúságú műfű borítás, amit kvarchomokkal, majd gumigranulátummal töltenek fel, ezzel biztosítva, hogy a labda teljesen úgy viselkedjen, mint egy valódi füves pályán. A pálya köré palánk kerül, majd télre fűthető túlnyomásos légsátorral fedik be az építményt. A sátrat minden tavasszal elbontják, késő ősszel pedig újra felépítik, így egész évben használhatják a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek – tette hozzá a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel