Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Április 21. 09:58, csütörtök | Helyi
Forrás: tatabánya

Új utca nyílik Alsógallán

Új utca nyílik Alsógallán

A várhatóan augusztusra elkészülő fejlesztés részleteiről Schmidt Csaba polgármester számolt be a helyszínen.

A Táncsics Mihály úttal párhuzamosan új utca nyílik annak érdekében, hogy azoknak a tatabányaiaknak, akik családi házban képzelik el a jövőjüket, ne kelljen másik városban megfelelő telket keresniük, hanem Tatabányán találják meg a boldogulásukat.

Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése még 2015 májusában, illetve júniusában tárgyalt a város lakáskoncepciójáról és az utcanyitásokról azzal a céllal, hogy a tatabányai emberek igényeinek megfelelő lakásállomány, azon belül is a városunkban egyelőre hiányzó, nagyobb társasházak, sorházak és családi házak építésére alkalmas telkek kialakítását elősegítsék.

A Panoráma lakóparkban korábban kialakított telkek várhatóan pár éven belül beépülnek, az önkormányzat ezért is döntött úgy, hogy támogatja azokat a közösségi összefogásokat, amelyek új építési telkek kialakítását eredményezik Tatabányán.

Az egyik ilyen helyszín Alsógalla, ahol jelenleg is zajlanak a közműépítési munkálatok az Alsógallai Víziközmű Társulat koordinálásával, amelyek elvégezte után az önkormányzat megkezdi az új, aszfaltos út megépítését, a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése mellett.

Az Alsógalla főútjával, a Táncsics Mihály úttal párhuzamosan létrejövő, a Csaba utcából nyíló új utcában körülbelül 50 telket lehet kialakítani, amelyből hat önkormányzati telek lesz, s melyeknek az értékesítéséről a Közgyűlés dönt majd.

Tatabánya egy másik városrészében, Bánhidán is elindult egy kezdeményezés: új utca nyílhat a jövőben a Madách Imre és a Bajcsy-Zsilinszky utca között.

- Az utcanyitások és az új építési telkek kiváló lehetőséget biztosíthatnak azon családok számára, akik szeretnék igénybe venni a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK), amely új lakás vásárlása vagy építése esetén az egy gyermekes családoknak 600 ezer forintos támogatást jelent, míg kettő gyermeknél az összeg 2 millió 600 ezer forint. Három vagy annál több gyermek esetén pedig 10 millió forint a vissza nem térítendő állami támogatás és lehetőség van további 10 millió forint államilag támogatott, kedvezményes hitel felvételére is – hangsúlyozta Schmidt Csaba, majd hozzátette, bízik benne, hogy minél többen tudnak majd élni a lehetőséggel, az önkormányzat pedig igyekszik megteremteni a szükséges feltételeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya