Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2016. Szeptember 10. 13:46, szombat | Belföld
Forrás: mti

Újabb beteg gyermekek álmait valósította meg a Ments Életet alapítvány

Újabb beteg gyermekek álmait valósította meg a Ments Életet alapítvány

Súlyos betegséggel küzdő gyermekek és családjuk számára szervezett sétahajózást szombaton Budapesten a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, amely újabb három gyermek álmát váltotta valóra nagy értékű ajándékok átadásával.

A hat éve működő, a Bethesda Gyermekkórházzal, valamint a Szent László Kórház és a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályával kapcsolatban álló alapítvány eddig csaknem száz súlyos beteg gyermek álmát valósította meg tárgy- vagy élményajándékokkal - mondta el a rendezvényen Mikola József, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az MTI-nek hozzáfűzte azt is: a Ments Életet eredetileg véradó alapítványként indult, az ajándékozással a kezdeti céljuk az volt, hogy meg tudják mutatni, kikhez kerül az önkéntesek által felajánlott vér.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és az alapítványt támogató Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) elnöke felidézte: áprilisban két tucat hajóval rendeztek "tavaszi kirajzást" a budapestiek számára, ahol a Ments Életet javára gyűjtöttek adományokat.

A Ments Életet internetes oldalán (www.mentseletet.hu) folyamatosan gyűjtik a súlyos, életet veszélyeztető betegségtől szenvedő gyermekek történeteit és vágyait, amelyeket céges és magántámogatók segítségével igyekeznek megvalósítani. A szombati rendezvényről Borbély Patrik egy új fényképezőgéppel, István Máté egy laptoppal, míg Halascsák Szabolcs egy televízióval térhetett haza.

Az eseményen részt vevő gyermekek a vízi városnézés mellett a Hahota Gyermekszínház előadását is élvezhették a Mahart Passnave rendezvényhajóján.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 05. 14:38, vasárnap | Belföld

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára vasárnap.

2020. Július 05. 14:36, vasárnap | Belföld

Lezuhant egy vitorlázógép Miskolcon

Felszállás közben a földre zuhant egy vitorlázó repülőgép a miskolci repülőtéren vasárnap délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott