Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2016. Szeptember 10. 13:46, szombat | Belföld
Forrás: mti

Újabb beteg gyermekek álmait valósította meg a Ments Életet alapítvány

Újabb beteg gyermekek álmait valósította meg a Ments Életet alapítvány

Súlyos betegséggel küzdő gyermekek és családjuk számára szervezett sétahajózást szombaton Budapesten a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, amely újabb három gyermek álmát váltotta valóra nagy értékű ajándékok átadásával.

A hat éve működő, a Bethesda Gyermekkórházzal, valamint a Szent László Kórház és a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályával kapcsolatban álló alapítvány eddig csaknem száz súlyos beteg gyermek álmát valósította meg tárgy- vagy élményajándékokkal - mondta el a rendezvényen Mikola József, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az MTI-nek hozzáfűzte azt is: a Ments Életet eredetileg véradó alapítványként indult, az ajándékozással a kezdeti céljuk az volt, hogy meg tudják mutatni, kikhez kerül az önkéntesek által felajánlott vér.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és az alapítványt támogató Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) elnöke felidézte: áprilisban két tucat hajóval rendeztek "tavaszi kirajzást" a budapestiek számára, ahol a Ments Életet javára gyűjtöttek adományokat.

A Ments Életet internetes oldalán (www.mentseletet.hu) folyamatosan gyűjtik a súlyos, életet veszélyeztető betegségtől szenvedő gyermekek történeteit és vágyait, amelyeket céges és magántámogatók segítségével igyekeznek megvalósítani. A szombati rendezvényről Borbély Patrik egy új fényképezőgéppel, István Máté egy laptoppal, míg Halascsák Szabolcs egy televízióval térhetett haza.

Az eseményen részt vevő gyermekek a vízi városnézés mellett a Hahota Gyermekszínház előadását is élvezhették a Mahart Passnave rendezvényhajóján.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 14:01, kedd | Belföld

Autós üldözés után fogtak el egy körözött férfit Zalaegerszegen

Nemzetközi körözés alatt állt az a 45 éves férfi, akit keddre virradó éjjel, autós üldözést követően tudtak elfogni Zalaegerszegen - közölte a rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

2019. December 10. 13:01, kedd | Belföld

Eltemette a kertben édesanyját, majd másfél évig felvette az elhunyt nyugdíját egy nő

Majdnem másfél évig vette fel egy nő az elhunyt édesanyja után járó ellátásokat, miután az asszonyt maga temette el a kertjükben - közölte a Somogy Megyei Főügyészég kedden az MTI-vel.

2019. December 10. 11:00, kedd | Belföld

Működnek az új magyar zsebműholdak

Az első jeleket egy japán rádióamatőr vette körülbelül 4 órával a december 6-ai felbocsátás után a SMOG-P-ről és az ATL-1-ről egyaránt.

2019. December 10. 07:09, kedd | Belföld

Magyarországon a használt gumiabroncsok 85 százalékát újrahasznosítják

Európában a használt gumiabroncsok 92 százalékát újrahasznosítják, Magyarországon 85 százalék ez az arány - közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetség az MTI-vel hétfőn.