Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. December 02. 09:29, hétfő | Helyi sport

Újabb győzelmükkel dobogón a fiúk

Újabb győzelmükkel dobogón a fiúk

Fordulatos mérkőzésen 25-23-ra győzött hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Szentendre ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 11. fordulójában, szombaton. Sikerével a csapat ismét fellépett a dobogóra

Jól kezdett a TAC, 3-1-re, majd 4-2-re is vezetett a rutinos játékosokból álló Szentendre ellen. A 10. percre aztán fordult a kocka, a vendégek kerültek kétgólos előnybe (4-6). Utána viszont megint jöttek a hazaiak és pillanatok alatt 8-7-re fordítottak, a szünetre 15-11-gyel vonultak a csapatok.

A második felvonás elején újra a vendégek következtek, 15-14-re zárkóztak fel. Felváltva estek a gólok, a félidő közepén aztán a hazai fekete-fehérek néhány szép kombináció után 23-17-re elléptek ellenfelüktől. Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó, ám a vendégek is váltottak, és fokozatosan ledolgozták hátrányukat. Egyre közelebb kerültek, és - amit néhány pillanattal korábban senki nem gondolt volna - az utolsó percben már csak egygólos TAC előnyt mutatott az eredményjelző. Ekkor azonban újra nagyot dobbant a "tatai szív" és egy gyönyörű kombináció végén Szám Ferenc varázslatos passzát Kovácsovics László dobta a szentendrei kapuba. Az ellenfél még időt kért az utolsó támadásnál, de nem tudtak gólt lőni, így egy izgalmas csata végén 25-23-ra győzött a Tatai AC.

férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 11. forduló:

Tatai AC - Szentendre 25-23 (15-11)

legjobb tatai góldobók: Szám Ferenc, Kőhalmi Dániel 5-5, Kanyó Bence, Hollós Máté 4-4

"Hektikus mérkőzésen vagyunk túl, fontos két pontot szereztünk egy rutinos, NBI-et is megjárt játékosokkal megerősített csapat ellen. Támadásban sokszor eredménytelenül erőltettük középen a dolgokat, és az eladott labdák számát is csökkentenünk kell. Hátul Czérna Tibi nagyon fontos helyzetekben védett, Szám Feri pedig elöl és hátul is átlagon felül teljesített. A srácok küzdöttek, hajtottak, és ami örömteli, az igazán nehéz pillanatokban mindig össze tudták kapni magukat" - mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.

"Jól kezdtünk, ám a vendégek rutinosan lassítani kezdték a játékot, mi pedig sajnos átvettük a tempót. Így is viszonylag megnyugtató előnnyel zártuk a félidőt, ám a szünet után újra feljöttek és megint szoros lett. Váltottunk mi is, 5-6 góllal elléptünk, amikor kapust cseréltek, és sokadszorra is felzárkóztak. A vége a szív és az akarat diadala volt" - értékelte a látottakat Szám Ferenc, a csapat egyik legeredményesebb játékosa.

juniorok:

Tatai AC - Szentendre 32-33 (17-16)

legjobb tatai góldobók: Tóth Bence, Fodor Gábor 7-7, Szurcsik Vince 6

"Az utóbbi hetek javuló játéka folytatódott, ma már a pontszerzés is benne volt a csapatban. Sőt, azt kell mondjam, megérdemeltük volna legalább az ikszet. A támadással kifejezetten elégedett voltam, rengeteg tudatos mozgást láttam, szép gólokkal. Hátul még vannak hiányosságok, a 33 kapott gól azonban sok, főleg úgy is, hogy Balogh Dani egyébként jól védett" - fogalmazott Szurcsik István, a fiatalok edzője.

"Nagyon bíztunk a győzelemben, és jól is ment a csapatnak a játék. Sok gólt lőttünk és a védekezésben is voltak szép megoldásaink. A második játékrészben 22-20-nál megtorpantunk egy kicsit, kaptunk négy gólt, de aztán sikerült újra visszajönnünk a meccsbe. A végéért nagyon kár, roppant csalódottak voltunk, hogy egy nekünk kedvező szituációból végül úgy jöttünk ki, hogy a pontszerzés sem lett meg. De, ha hétről hétre így fejlődünk, tavasszal az ilyen találkozókat megnyerjük" - tette hozzá Czillahó Dávid, a csapat egyik beállósa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás