Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Május 14. 08:46, szerda | Helyi sport

Újabb Kodályos kézilabdás sikerek

Újabb Kodályos kézilabdás sikerek

Az elmúlt hétvége igencsak mozgalmasan telt a tatabányai Kodály Zoltán Általános iskola 6. és 8. osztályos fiú kézilabdázóinak.

Mindkét korosztály Csehországban járt, a hagyományos I.H.T. valamint a Négy város tornája elnevezésű nemzetközi torna tavaszi fordulóit bonyolították le Sokol Nové Veseliben, illetve Zubriban.
Mindkét tornán a négy résztvevő csapatból csak 3 jelent meg, sajnos a bécsi csapatok nem tudtak eljönni ezekre a fordulókra.
Zubriban a hatodikosok mindkét mérkőzésüket megnyerték, a Povazská Bystrica gárdája ellen magabiztos győzelmet arattak, míg a házigazda Zubri csapata ellen egy küzdelmes, jó iramú mérkőzésen sikerült 3 góllal diadalmaskodni. Az idősebb korosztálynál már nem alakultak ilyen simán a dolgok, sajnos a cseh csapat kihasználta a tatabányaiak technikai hibáit és gyenge védekezését, így 14 góllal bizonyultak jobbnak a kodályos fiúknál. A szlovákok elleni derbin már magukra találtak a srácok, így 4 gólos győzelemnek örülhettek a végén.
Összesítésben a hatodikosok a második, míg a nyolcadik osztályosok a harmadik helyen végeztek a Négy város tornáján.
A hétvége második napján Veseliben meccseztek a fiatalok. A bécsi csapat ide sem tudott elutazni, így a cseh Sokol Nové Veseli, valamint a szlovákiai SKP Bratislava gárdáival csaptak össze Horváth Árpád tanítványai. Ezen a tornán minden csapat 2 mérkőzést játszott mindenkivel és ez alapján alakult ki a végeredmény.
A fiatalabbaknál a pozsonyi gárdát az első körben 2 góllal sikerült megverni, majd a visszavágón már fölényes kodályos győzelem született. Majd jött a nagy derbi a jó játékerőt képviselő Veseli gárdája ellen, ahol nagy küzdelemben egy döntetlen, majd pedig 1 gólos tatabányai siker született.
A nyolcadikos csapat a szlovák SKP Bratislava csapatát viszonylag könnyedén fektette két vállra mindkét összecsapáson (21:10, 30:10), majd a cseh együttessel már nem volt ilyen egyszerű dolguk a srácoknak: az első körben nagy küzdelemben sikerült megszerezni a győzelmet (19:14), de a második fordulóra sajnos elfáradtak a fiatalok és egyértelműen a cseh gárda volt a jobb. (14:24)
A torna a nyolcadikosok számára az utolsó mérkőzéseket jelentette kodályos színekben, míg a hatodikosoknak kitűnő felkészülés volt a közelgő diákolimpiai elődöntőre, melyet 2014. május 16-án Tatabányán rendeznek.

A csapatok tagjai:
6. osztály:
Bogyó Benedek, Bagi Balázs, Barna László, Papp Domonkos, Zovits Zalán, Árendás Bence, Kádár Kevin, Kucsera Máté, Hornyák Vendel, Séfer Dávid, Sáhó Marcell és Major Bálint

8. osztály: Szabó Áron, Balogh Marcell, Gulyás Gergő, Kővári Tamás, Jaczkó Szabolcs, Bodnár Krisztián, Tóbiás Olivér, Szőllősi Bence, Vertényi Kristóf, Cutura Dárió, Farkas Bence, Horváth Milán, Gyurmánczi Ádám és Barabás Zsolt

Eredmények:
4 város tornája, Zubri:
6.oszt: Kodály – Zubri 24:21, Kodály – Povazská Bystrica 27:13,
8. oszt.: Kodály – Zubri 22:36, Kodály – Povazská Bystrica 28:24
I.H.T. torna, Veseli:
6. oszt: Kodály – SKP Bratislava 8:6, 16:2; Kodály - Veseli 15:14, 15:15
8. oszt: Kodály – SKP Bratislava 21:10, 30:10 Kodály – Veseli 19:14, 14:24

Mindkét gárda edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói